Tijdreizen wordt al sinds de negende eeuw voor Christus beschreven, in een tekst van de Mahabharata. Zelfs onze voorouders vroegen zich af of we door de tijd kunnen reizen. Terwijl natuurkundigen de wetenschap achter tijdreizen blijven bestuderen, zijn er maar weinig mensen die gewoon vragen of er ook mensen uit de toekomst onder ons zijn. Ze bestaan: mensen die uit de toekomst komen. Tenminste, op internet. De één zegt een soort geheim agent te zijn die in 2061 samen met andere agenten is teruggestuurd naar 2011. Ze moesten getuigenissen met rampzalige gevolgen analyseren en erachter komen wie daar verantwoordelijk voor waren.

 

tijdreizigers-wetenschap   

Een andere ‘tijdreiziger’ vertelt op zijn blog over grote gebeurtenissen die in de toekomst zullen plaatsvinden. Zo zouden we in 2051 zeker weten dat UFO’s en buitenaardsen bestaan en breekt volgend jaar de derde wereldoorlog uit.

Feestje voor tijdreizigers

Veel natuurkundigen zeggen dat tijdreizen mogelijk is. Gizmodo heeft een aantal manieren op een rij gezet waarop men naar tijdreizigers zoekt. Volgens kosmoloog Stephen Hawking is het mogelijk dat de mens in de toekomst vooruit kan reizen in de tijd. Om ver vooruit in de tijd te reizen zal een ruimteschip 99,99 procent van de lichtsnelheid moeten bereiken.

Als dat gebeurt zal er in de tijd gereisd worden. Volgens Hawking komt dat doordat de tijd in de ruimte sneller gaat dan op aarde. Hoe hoger de snelheid is die door het ruimteschip wordt bereikt, hoe minder tijd er in het schip voorbij gaat in vergelijking met de aarde. Een dag op het ruimteschip staat dan gelijk aan een jaar op aarde, aldus de wetenschapper.

Hawking organiseerde al eens een feestje voor tijdreizigers, waarbij hij de uitnodigingen verstuurde toen het feestje al voorbij was. Op die manier zouden alleen mensen uit de toekomst van het evenement afweten. Helaas kwam er niemand opdagen.

Conventie van tijdreizigers

In mei 2005 organiseerde het Massachusetts Institute of Technology (MIT) een bijeenkomst met de bedoeling contact te maken met tijdreizigers uit de toekomst. De zogeheten Conventie van tijdreizigers was van tevoren aangekondigd, en er waren bijna 500 normale bezoekers aanwezig.

De plaats en tijd van de conventie worden ook achteraf nog regelmatig gepubliceerd, zodat toekomstige tijdreizigers ervan op de hoogte zijn en in staat zijn om de conventie bijgewoond te hebben.

Alle tijdreizigers uit de toekomst waren welkom, er waren geen kledingvoorschriften. De organisatoren wilden alleen een duidelijk bewijs dat de tijdreizigers uit de toekomst afkomstig waren, zoals een demonstratie van een geavanceerde technologie. Er kwamen op de conventie uiteindelijk geen tijdreizigers opdagen.

Tijdreizigers gezocht op internet

Wetenschappers van de Universiteit van Michigan speurden het internet af naar tijdreizigers. Ze tikten zoektermen in die de mensheid pas na een bepaalde datum leerde kennen, waaronder ‘komeet ISON’ en paus Franciscus’, en keken of ze per ongeluk al eens eerder waren gebruikt door een tijdreiziger.

Ook vroegen ze aan twitteraars om gebruik te maken van bepaalde hashtags. Mensen die deze hashtags al voor de oproep hadden gebruikt, moesten wel tijdreizigers zijn. Deze tijdreizigers werden echter niet gevonden. Het feit dat ze niet zijn aangetroffen, bewijst volgens de wetenschappers niet dat tijdreizen onmogelijk is.

 

Video

 

Bron : 9fornews

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees