Technologie

Technologie

 

emdrive-nasa

De ‘onmogelijke’ EmDrive is een motor die ruimteschepen kan aandrijven door middel van microgolfstraling. Op deze manier kunnen de schepen in de ruimte accelereren zonder brandstof te verbruiken. Als de technologie werkt zal deze motor voor een revolutie zorgen in de ruimtevaart. Ruimteschepen zouden een stuk lichter worden en lange reizen zouden plotseling een stuk dichterbij komen. Een door microgolven aangedreven motor die de mens naar de sterren kan brengen. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Volgens de gangbare natuurkunde kan de EmDrive helemaal niet bestaan.

Rossi-en-Focardi

Tot op de dag van vandaag valt er bij de gevestigde wetenschap en dito media geen positief woord te horen over de inmiddels behaalde mijlpalen binnen het koude kernfusie (LENR) onderzoek. Maar ook de negatieve reacties zijn sinds kort een heel stuk milder geworden, daarover straks meer. Tot recent kwam met grote regelmaat een aantal starre wetenschappers en slaafse journalisten naar voren, die de hoogtepunten binnen het LENR-onderzoek als ‘schandalige oplichterspraktijken’ en ‘domme meetfouten’ betitelden. Zoals bijvoorbeeld vorig jaar, toen een derde onafhankelijk onderzoek (1) naar de Hot-Cat reactor van Andrea Rossi succesvol werd afgesloten, het apparaat bleek inderdaad meer energie voort te brengen dan erin ging.

audi-water

Audi is begonnen met de productie van een synthetische brandstof die wordt gemaakt van water en CO2. In samenwerking met het bedrijf Sunfire werd de eerste lading e-diesel succesvol gemaakt in een fabriek in Dresden. In eerste instantie wordt groene stroom gewonnen via zonnepanelen, windenergie en waterkracht. Hiermee wordt water verhit tot boven de 800 graden Celsius. Elektrolyse zorgt er vervolgens voor dat de stroom gesplitst wordt in zuurstof en waterstof. Daarna wordt waterstof geïsoleerd en vermengd met koolstofdioxide. Het CO2-neutrale alternatief kan probleemloos in bestaande auto’s worden gegoten. E-diesel is omgedoopt tot ‘brandstof van de toekomst’.

lichtsnelheid-warpveld

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft mogelijk per ongeluk een warpveld ontdekt. Ruimteschepen kunnen zo’n warpveld gebruiken om sneller dan het licht te reizen, iets wat tot dusver in het rijk van de sciencefiction thuishoorde. “Warp speed, Mr. Sulu,” zei kapitein James Kirk van het fictieve sterrenschip USS Enterprise vaak in Star Trek. In de jaren negentig opperde natuurkundige Miguel Alcubierre dat een golf de ruimte voor een ruimteschip in elkaar kan drukken, terwijl de ruimte erachter uit elkaar wordt getrokken. Deze vervorming zou een zogeheten warpbel om het schip creëren.

toekomst

Wist je dat er een officiëel onderzoek is gedaan om te kijken of er iemand uit de toekomst aanwezig was in onze tijd?  Het is echt waar want dat is precies wat twee astrofysici van de  Michigan Tech University, Robert Nemiroff en Teresa Wilson, deden in 2014. Zij hadden bedacht dat wanneer iemand vanuit de toekomst naar het hier en nu reisde, daar bewijzen van zouden moeten zijn. Iemand zou gezocht kunnen hebben op internet naar toekomstige gebeurtenissen. De data van de zoekopdrachten zouden dan dateren van voor de gebeurtenis zelf en op die manier geïdentificeerd kunnen worden.

Einstein

Een experiment heeft aangetoond dat de golffunctie van een deeltje instort als het wordt waargenomen, iets wat Albert Einstein niet voor waar wilde aannemen. Het is de eerste keer dat deze ‘spookachtige actie op afstand’ zoals hij het noemde, wordt aangetoond met een enkel deeltje. Als je een kwantumdeeltje waarneemt, is het daar waar je het aantreft. Wanneer je het opnieuw op een andere plaats waarneemt, is het daar. Natuurkundigen zeggen dat het deeltje door de ruimte van de ene plaats naar de andere ‘tunnelt’, maar dat is niet helemaal juist. Het deeltje is op een bepaalde plaats waar het waargenomen wordt, spreidt zich vervolgens over de hele ruimte uit als een golf om vervolgens op de tweede plaats weer te verschijnen waar het wordt waargenomen.

Lhc-cern

Met de Large Hadron Collider is men erin geslaagd het zogeheten ‘Goddeeltje’ te vinden. De deeltjesversneller wordt nu gebruikt om donkere materie op te sporen. Wetenschappers zeggen dat de LHC ook in staat is om parallelle universa te detecteren. Uit een nieuwe studie in Physics Letters B blijkt dat mini zwarte gaten – die bewijs zouden zijn voor het bestaan van een multiversum – kunnen worden waargenomen met behulp van de Large Hadron Collider in Genève. “Net zoals parallelle vellen papier in de derde dimensie kunnen bestaan, kunnen parallelle universa in de hogere dimensies bestaan,” zei Mir Faizal van de Universiteit van Waterloo in Canada. “We voorspellen dat de zwaartekracht kan doorlekken naar extra dimensies. Als dat zo is, kunnen we met de LHC mini zwarte gaten creëren.”

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees