Een dolfijn die verstrikt was geraakt in een visserslijn riep voor de kust van Hawaï een duiker om hulp. De bijzondere reddingsactie werd op 11 januari jongstleden vastgelegd op video. Het zoogdier accepteerde gewillig de hulp van duiker Keller Laros. Laros leidde voor de kust van Kona International Airport op het Grote Eiland juist een groep snorkelaars naar het leefgebied van de mantarog.

 

 

Verstrikt

“Door de manier waarop het dier op me afkwam en zich tegen me aandrukte was het voor mij duidelijk dat de dolfijn hulp nodig had,” legde de duiker uit.

De snorkelaars genoten van het uitzicht toen ze plotseling een roep hoorden waarna de tuimelaar in hun richting zwom. Laros zag al snel dat de dolfijn zich niet goed kon bewegen omdat het dier verstrikt zat in een visserslijn.

 

Vishaak

“Ik probeerde de lijn los te trekken en verwijderde de vishaak uit zijn borstvin,” zei Laros. “Er kwam een lijn uit zijn bek. Omdat de lijn om zijn vin was gewikkeld had het dier voor en achter verwondingen opgelopen.”

De duiker zei dat het dier geduldig en kalm wachtte terwijl hij de lijn verwijderde. “Tuimelaars benaderen me wel vaker,” zei de scuba-leraar. “Het zijn hele slimme dieren.” Nadat Laros de haak had verwijderd en de lijn had doorgeknipt zwom het zoogdier weer weg.

 

Video

 

Bron : Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees