Voor de Duitse kust is een nieuw eiland uit de Noordzee opgestegen. Het eiland is 0,13 vierkante kilometer groot en lokt vooral zeevogels. Ondanks de jonge leeftijd van het nieuwe eiland zijn er al 49 plantensoorten te vinden. Het stuk land wordt veel bezocht door zilvermeeuwen en scholeksters. Het eiland ontstond zo’n 10 jaar geleden. De snelle groei stelt wetenschappers voor een raadsel. “Het is indrukwekkend dat een nieuw eiland in enkele jaren is gevormd,” zei hoofd van het nationaal park Wattenmeer Detlef Hansen.

 

Zandbanken

Het eiland heeft de naam Norderoogsand gekregen. Bioloog Martin Stock waarschuwt wel dat het eiland ondanks de redelijke omvang weer zou kunnen verdwijnen door een zware storm omdat de planten nog niet beschikken over voldoende wortels om de duinen bijeen te houden. De landmassa, die bestaat uit zandbanken, ligt op enkele kilometers voor de kust van Sleeswijk-Holstein. Natuurliefhebbers merkten op hoe zeevogels naar de vijf meter hoge duinen trokken om er te rusten of te nestelen.

Dubai

“Wie heeft een kunstmatig eiland voor de kust van Dubai nodig?” vroeg de Duitse krant Bild zich af. Het is voor het eerst in 25 jaar dat een landmassa is verschenen voor de Duitse kust. Het eiland is ontstaan door de getijdekracht. Vorige week kwam een boot vol toeristen aan bij het eiland, terwijl medewerkers van het park erop toekeken dat ze ver uit de buurt van de vogels bleven.

 

Bron: Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees