Verschillende soorten zeemicroben werken samen door als een verenigd geheel op hun omgeving te reageren, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Er is nog weinig bekend over de verbanden tussen deze kleine wezens, maar de resultaten wijzen erop dat de microben net zo afhankelijk van elkaar zijn als cellen in een menselijk lichaam. De onderzoekers nemen als voorbeeld microben die door middel van fotosynthese energie produceren. Vervolgens ontstaat koolstofdioxide, waar andere microben weer op reageren door het gas te absorberen.

 

Zee Bewustzijn

 

Dagelijkse activiteiten

De oceanen bevatten een ontzagwekkende diversiteit aan extreem kleine organismen die picoplankton worden genoemd. Microbiologen die wilde zeemicroben bestuderen zien zich geconfronteerd met enorme uitdagingen om de dagelijkse activiteiten van deze kleine wezens in kaart te brengen.

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology en het Monterey Bay Aquarium Research Institute verzamelden op zee watermonsters met daarin enkele miljarden microben. Iedere vier uur werd een monster genomen zodat de onderzoekers konden zien welke genen de microben op welke momenten gebruikten.

Ze analyseerden miljarden fragmenten genetisch materiaal en koppelden elk fragment aan een specifiek gen en een bepaalde soort microbe. Op deze manier kregen de onderzoekers inzicht in de dagelijkse activiteiten van een aantal soorten.

Coördinatie

De onderzoekers vermoeden dat al deze microben reageren op dezelfde veranderingen in de omgeving, maar dat specifieke groepen microben op specifieke manieren reageren. Ze denken dat de verschillende groepen samenwerken om verschillende soorten voedsel te bemachtigen.

Sommige soorten picoplankton kunnen bijvoorbeeld eiwitten en vetten consumeren. De aminozuren die ze tijdens dat proces aanmaken komen vervolgens in het zeewater terecht en worden weer geconsumeerd door andere soorten picoplankton.

“De resultaten laten zien dat er verrassend veel coördinatie plaatsvindt tussen zeemicroben,” zei een woordvoerder van het Monterey Bay Aquarium Research Institute. “Veel verschillende groepen zeemicroben zijn iedere dag van elkaar afhankelijk om te kunnen overleven. Dit zou kunnen verklaren waarom veel soorten niet in het laboratorium kunnen worden gekweekt.”

 

Bron: Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees