Een Canadese cameraploeg heeft vastgelegd hoe een uitgeputte baby-zeehond wordt gered door een groep dolfijnen.Het dier zwom tevergeefs tegen de stroom in en kwam steeds dichter in de buurt van de kust. Precies wanneer het jong de strijd tegen de golven lijkt te verliezen verschijnen de dolfijnen om de zeehond een helpende hand te bieden.Het jong was in ondiep water terechtgekomen en dreef langzaam richting de kust. De zeehond was niet meer in staat om zelf terug te zwemmen.

 

zeehond 

Mensen

De tuimelaars zwemmen naar de baby-zeehond, zien dat het dier in nood is en duwen het jong voorzichtig naar het diepere water.

Het hartverwarmende tafereel werd vastgelegd door een Canadese filmploeg die bezig is met een documentairereeks voor de natuurzender Oasis HD.

Lori Marino van de Emory-universiteit in Atlanta vertelde de Associated Press dat dolfijnen net zo intelligent en sociaal zijn als apen en zelfs mensen. “Hoe meer je over ze leert, hoe meer je beseft dat ze op mensen lijken,” zei ze. 

 

Haai 

Dolfijnen redden niet alleen baby-zeehonden, maar ook mensen. Het is bekend dat ze gewonde duikers naar het wateroppervlak hebben geholpen.

In november 2004 werden vier reddingszwemmers voor de kust van Nieuw-Zeeland genaderd door een haai. Een groep dolfijnen verzamelde zich om de zwemmers heen zodat de haai niet kon aanvallen. Ondertussen zwom het gezelschap langzaam weer naar de kust.

 

Video

 

Bron : Niburu

 

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees