De Fontein van de Eeuwige Jeugd is een legendarische waterbron. Wie ervan gedronken heeft, krijgt weer een jeugdige uitstraling. Er wordt beweerd dat de Amerikaanse staat Florida de fontein of bron herbergt. Verhalen over de fontein worden al eeuwenlang waargenomen in alle uithoeken van de wereld. Ze verschenen al in de beschrijvingen van Herodotus, de Alexanderromans en in de Pape Jan-verhalen. Ook vertelden inheemse bewoners van de Nieuwe Wereld, zoals in het Caribische gebied, over soortgelijke waterbronnen. In de stad St. Augustine in Florida is het ‘Fountain of Youth Archaeological Park’ gecreëerd als eerbewijs voor de plek waar de Spaanse conquistador Juan Ponce de León in 1513 aan land zou zijn gekomen.

 

fontein-eeuwige-jeugd

 

De fontein die er staat is niet dé fontein, maar toch drinken toeristen eruit.

National Geographic meldde dat de fontein mogelijk in de buurt van Melbourne in Florida kan worden gevonden. Er gaan ook geruchten dat de bron in Ethiopië is te vinden. Herodotus vermeldt een fontein die een speciaal soort water bevat en die zich in de binnenlanden van Ethiopië bevindt. Het zou daarom zijn dat deze mensen een hogere levensverwachting hadden.

In de Alexanderromans wordt gesproken over een fontein of bron, die verjongend en helend zou werken. Alexander de Grote was ver in Azië geraakt, en zocht ernaar om de wonden van zijn soldaten te laten genezen. In één van de verhalen over het ‘Water van het leven’ wordt beschreven hoe Alexander de Grote het Land van Duisternis doorkruist om de bron te vinden.

Door het rijk van Pape Jan, een legendarische middeleeuwse koning van Indië, stroomt de rivier Ydonus, die in het paradijs ontspringt. De bedding van de rivier bestaat uit edelstenen en degene die drie keer uit de bron heeft gedronken, wordt onsterfelijk. Elders bevindt zich een zee van zand en stenen. Sommige van deze stenen bezitten de kracht ziekten te genezen. In de woestijn leven wormen die een huid van zijde hebben, waarvan de kleren van Pape Jan gemaakt zijn.

De vraag is of Juan Ponce de León echt op zoek is gegaan naar de bron en of hij hem ook daadwerkelijk in Florida heeft gevonden. Na zijn dood werd er pas echt over de Fontein van de Eeuwige Jeugd geschreven. Het ongewoon witte zand van Florida, met name in het gebied rond Clearwater en Sarasota, heeft volgens veel lokale bewoners een geneeskrachtige werking. Als gevolg van erosie in delen van de Appalachen werd Florida bedekt met wit zand bestaande uit kwarts. Het zand voelt erg zacht aan brandt niet onder je voeten als de zon fel schijnt.

 

Bron : 9fornews

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees