De canyons in het Amerikaanse Zion National Park moeten niet onderdoen voor hun beroemde broer, de Grand Canyon. In het zuidwesten van Utah is de wondermooie Subway canyon immens populair geworden maar slechts 80 mensen per dag krijgen de toelating om de natuurparel te betreden. Nee, eenvoudig is het niet. Indien je als één van de weinige gelukkigen bent uitgeloot en een vergunning hebt verkregen, wacht jou nog een spannend avontuur om daadwerkelijk in de Subway canyon te geraken. Door water waden, over rotsen klimmen, abseilen en je door spleten wurmen horen er namelijk bij. En een nat pak ook.

Canyon


Algen

De Subway canyon, die zelf amper vierhonderd meter lang is, laat een fasinerend kleurenpalet zien door de aanwezige algen. De uitdagende dagtocht van 15 kilometer, evenwel niet weggelegd voor beginners, loont dus heel erg de moeite.Gevaar

Zoals bij elke slot canyon is er een reëel gevaar op plotse overstromingen. Vooral tijdens de lente wordt het pad regelmatig afgesloten omdat het water dan te hoog staat. Het beste seizoen om dit avontuur aan te gaan: midden juni tot midden september.

 

Video

 

 

Bron: HLN

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees