Als je in Japan ‘kappa’ zegt, wordt iedereen bang. Kappa is een mythisch wezen dat in het water zou leven en lijkt op een kruising tussen een mens en een reptiel. Binnenkort kunnen geïnteresseerden naar gemummificeerde lichaamsdelen van een kappa gaan kijken in de Miyakonojo Shimazu Residence in de preferectuur Miyazaki op het eiland Kyushu. Volgens RocketNews24 gaat het om een voet en een arm van een kappa die in 1818 is neergeschoten. Foto’s die van de ledematen zijn gemaakt, zien er bizar echt uit. Mensen beweren wel vaker resten van een kappa te hebben gevonden, maar het bleek tot nu toe steeds te gaan om nepskeletten.

 

kappa

Tot en met 22 juni aanstaande kunnen mensen met hun eigen ogen zien of het gaat om iemand die echt overblijfselen van het mythische wezen in bezit heeft. De kappa zouden zich voornamelijk ophouden in vijvers en rivieren. Ze hebben zich aangepast aan leven in en onder water en kunnen dan ook uitstekend zwemmen.

Het bekendste kenmerk van een kappa is een met water gevulde holte op zijn hoofd. Een kappa krijgt zijn kracht grotendeels van het vocht in deze holte. Kappa vallen graag mensen lastig. Volgens verhalen zouden kappa zich zelfs voeden met kinderen die zich te dicht bij het water begeven en met ingewanden van mensen die gaan zwemmen op plekken waar kappa leven.

Bij sommige vijvers en andere wateren staan zelfs vandaag de dag borden om mensen voor kappa te waarschuwen. Kappa zijn echter niet altijd kwaadaardig. Er zijn er ook die nieuwsgierig zijn naar de menselijke beschaving. Ze kunnen in bedwang worden gehouden met komkommer, het enige voedsel waar ze meer de voorkeur aan geven dan vlees.

© Copyright (c) NineForNews

 

Bron : Ninefornews

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees