Wetenschappers staan voor een raadsel. Over de hele wereld horen mensen een mysterieuze bromtoon, maar niemand kan precies zeggen waar het geluid vandaan komt. Het bulderende geluid wordt alleen binnenshuis gehoord en lijkt ’s nachts harder te zijn dan overdag. Het gebrom wordt vaker gehoord op het platteland. In Groot-Brittannië wordt het geluid gehoord in Leeds, Bristol en het Schotse Largs. Daarnaast is het geluid waargenomen in Taos, New Mexico en Bondi Beach in Sydney.

 

 

Slaapstoornissen

Een studie uit 2003 van akoestisch adviseur Geoff Leventhall uit Surrey toonde aan dat het geluid in gebieden waar het gebrom voorkomt door één op de 50 mensen wordt gehoord. De meeste van deze mensen zijn tussen de 55 en 70 jaar oud.

Mensen die de bromtoon horen krijgen soms last van hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en slaapstoornissen. Sommige mensen horen het gebrom niet meer als ze een bepaald gebied verlaten.

In de jaren zeventig dook de bromtoon op in Bristol. Zo’n 800 mensen zeiden het geluid destijds te kunnen horen. Later werd geconcludeerd dat het geluid was te wijten aan verkeer en fabrieken.

Seismische activiteit

In Taos in New Mexico bleek een groep onderzoekers van de Universiteit van New Mexico niet in staat de herkomst van de bromtoon vast te stellen. Een inwoner van Bondi Beach in Sydney zei dat mensen er soms gek van worden en muziek opzetten of waaiers aan laten staan.

Sommigen beweren dat het geluid te maken heeft met tinnitus of fantoomgeluid. Het geluid zou afkomstig kunnen zijn van zwaar materieel, gasleidingen, elektriciteitskabels of draadloze communicatie.

Anderen denken dat de bromtoon wordt veroorzaakt door laagfrequente elektromagnetische velden of seismische activiteit. Al 40 jaar probeert men het mysterie van de bromtoon op te lossen.

 

 

 

Lees ook"Blijf je voortdurend hoge toon frequenties horen? Je bent niet alleen!"

 

Bron: Niburu

 {fcomment id=2321}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees