Russische onderzoekers hebben onbekende bacteriën gevonden in het Vostokmeer, dat zich onder een ruim vier kilometer dikke Antarctische ijskap bevindt. Het meer, dat uit twee bassins bestaat, is de laatste twintig miljoen jaar afgesloten geweest van de buitenwereld. Nu kan het indrukwekkende inzichten geven in het verleden van onze planeet. Wetenschappers hebben watermonsters geanalyseerd die in mei 2012 zijn genomen. De bacteriën die in het water zijn aangetroffen kunnen niet in bestaande klassen worden ingedeeld. Voordat de ontdekking werd gedaan, was de wetenschap op de hoogte van slechts één soort bacterie die onder de extreme omstandigheden in het gebied weet te overleven.

 

vostokmeer

Reuzenmeer

“De laatste analyse is een week geleden afgerond. Er zal nog een analyse worden gedaan, maar we verwachten niet dat er nog iets aan de resultaten zal veranderen,” citeerde persbureau RIA Novosti Sergej Boelat van het Instituut voor Kernfysica in Sint-Petersburg.

Alle watermonsters worden in mei door een onderzoeksschip naar Sint-Petersburg gebracht. Afgelopen jaar slaagden Russische wetenschappers er voor het eerst in om het reuzenmeer onder het Zuidpoolijs te bereiken. Ze boorden ruim 20 jaar om het water te bereiken.

Ecosysteem

De wetenschappers pompten 40 liter prehistorisch water omhoog. De monsters waren eerder nog te verontreinigd om het bestaan van leven te kunnen aantonen. Het water bevatte onder meer sporen van boorvloeistof, kerosine en freon.

Doordat het Vostokmeer miljoenen jaren onder een kilometersdikke ijslaag geïsoleerd lag, is het ecosysteem niet aangetast en kon de natuur zijn gang gaan.

Het Vostokmeer is ongeveer 250 bij 50 kilometer groot en 300 meter diep. Daarmee is het het zesde grootste zoetwatermeer op aarde.

 

Bron : Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees