Olivia Peters wordt op internet geprezen omdat ze met haar woorden een heel bos in de Canadese stad Surrey heeft weten te redden. Het feit dat ze in groep 8 zit maakt haar verhaal des te indrukwekkender. In een open brief aan burgemeester Dianne Watts maakte de 12-jarige Olivia zich sterk voor behoud van het bos. “Dit is niet zomaar een e-mail die een kind aan de burgemeester van haar stad wil sturen,” schreef ze. “Het is een e-mail van een bezorgde inwoner van Surrey die het beste voor heeft met de toekomst van de stad.”

 

Olivia Peters

 

Woningbouwproject

Olivia zei dat ze actie wilde ondernemen toen ze met haar moeder door het bos liep en zag dat veel van de bijna 100 jaar oude bomen waren gemarkeerd met oranje verf. Olivia kwam tot de ontdekking dat het bos plaats moest maken voor een nieuw woningbouwproject.

“We waren zeer teleurgesteld omdat ik in het gebied ben opgegroeid,” schreef Olivia in haar brief die de lokale krant haalde. “Sommige bomen in het bos zijn bijna 100 jaar oud en het is niet goed om ze te kappen. Een groot deel van Surrey heeft geen bos meer en ik denk dat we gebieden waar nog wel een bos staat moeten beschermen.”

 

Gedreven

“Er leven veel dieren en planten in het bos, waaronder adelaars, andere vogels, wasberen, veldmuizen, woelratten, eekhoorns, rendieren en nog veel meer,” ging ze verder. “Al die dieren zijn ten dode opgeschreven op het moment dat de machines het bos binnentrekken.” Veel mensen steunden Olivia na het lezen van haar brief, waaronder ook stadsambtenaren. Als gevolg van de brief werd het voorstel van de projectontwikkelaar van tafel geveegd. In het nieuwe plan blijven de meeste bomen overeind staan. Olivia’s moeder Lois Peters is trots op haar dochter. “Ze is zo gedreven,” zei ze. “Misschien verandert ze op een dag de wereld.”

 

Bron: Niburu

 

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees