Archeologie

amazone-jungle

Opvallend grote skeletten die op de grens tussen Ecuador en Peru zijn opgegraven, worden momenteel onderzocht in Duitsland. Dat laat het onderzoeksteam onder leiding van de Britse antropoloog Russell Dement weten, schrijft nieuwssite Cuenca High Life. Zijn deze resten het bewijs dat honderden jaren geleden diep in de Amazone een ras van reuzen leefde? Sinds 2013 heeft het team in Ecuador en Peru vijf menselijke skeletten gevonden. De skeletten dateren van de 15e en 16e eeuw en zijn 2,13 tot 2,43 meter lang. “We zitten in de beginfase van het onderzoek, dus ik kan nog weinig zeggen over de vondst,” zei Dement.

oklo4

Er zijn nog steeds mensen die denken dat de menselijke geschiedenis ergens zo’n 5.000 jaar voor Christus is begonnen. Als wij namelijk moeten erkennen dat er al miljoenen jaren geleden bijvoorbeeld een kernreactor actief was op aarde dan hebben wij een probleem wat we niet kunnen verklaren. Het continent waar de meeste sporen voorkomen van beschavingen ver voor de tijd die in onze geschiedenisboeken wordt vermeld, is Afrika. En soms komen dingen eigenlijk per toeval boven water, zoals in het volgende geval dat zich afspeelt in Gabon in West Afrika.

grote-piramide

De Spaanse architect Miquel Pérez-Sánchez stelt dat de bouwers van de Piramide van Cheops al kennis hadden over de omvang van de aarde, zon en het getal pi. Pérez-Sánchez heeft de piramide digitaal nagebouwd. De conclusies van de architect dwingen tot een grondige herziening van de huidige theorieën over evolutie en het intelligente leven op aarde, zo citeert de krant La Vanguardia Pérez-Sánchez tijdens een bijeenkomst van de Catalaanse vereniging van architecten. De architect trof referenties aan naar de diameter van de aarde, diens afstand tot de zon en de afstand tot Sirius, de helderste ster aan onze nachtelijke hemel. Ook zijn er volgens hem verwijzingen te vinden naar de diameter van de zon, die geen twijfel meer laten over de kennis die de bouwers van de piramide bezaten.

Boeddha-mummie-museum

 

Een Chinees Boeddhabeeld in het Drents Museum bleek een verrassing te bevatten. Uit een CT-scan is gebleken dat in het beeld de mummie van een mediterende boeddhistische meester zit. Het beeld dateert van 1050-1150 en er wordt gedacht dat de mummie bestaat uit de resten van een Liuquan, een boeddhistische meester van de Chinese Meditatieschool. Wetenschappers sluiten niet uit dat de monnik zichzelf heeft gemummificeerd.

Triceratop

In de Amerikaanse staat Montana is een hoorn van een Triceratops gevonden die gedateerd is op 33.500 jaar oud. De vondst druist in tegen de algemeen geaccepteerde opvatting dat dinosaurussen 65 miljoen jaar zijn uitgestorven. Deelde de mens de aarde duizenden jaren geleden met dino’s? De hoorn is in mei 2012 opgegraven en wordt bewaard in een museum. Het fossiel is gedateerd door de Universiteit van Georgia. Aan de hand van C14-datering werd vastgesteld dat verschillende fragmenten van de hoorn 33.500 jaar oud zijn.

gloeilamp-hathor1

Voor ons zijn skylines en straatverlichting vanzelfsprekend, maar kan het zijn dat men in het Oude Egypte en Mesopotamië al elektriciteit gebruikte? Op een graf onder het heiligdom van Hathor in het tempelcomplex van Dendera zijn bijvoorbeeld figuren te zien rond een soort gigantische gloeilamp. Auteur Erich von Däniken maakte in een laboratorium een replica van de lamp, die een zwak paars licht produceerde. Waar haalden de oude Egyptenaren elektriciteit vandaan? In Bagdad zijn in de jaren dertig kruiken van klei gevonden die als een soort batterij werden gebruikt. De kruiken dateren van 230 voor Christus.

nazcalijnen

Het mysterie van de Nazcalijnen in de woestijn van Peru is nog altijd niet opgelost. Als gevolg van zandstormen zijn nog onontdekte patronen blootgelegd in het woestijnzand. Een piloot ontdekte een geoglief in de vorm van een 60 meter grote slang. Hij zag ook een tekening die bestaat uit een lama en een onbekende vogel. De nieuwe lijnen maken onderdeel uit van een bestaande verzameling tekeningen van onder andere een hond, een kolibrie, gier en een aap, die vermoedelijk tussen de eerste en de zesde eeuw zijn gemaakt door de Nazca-indianen.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees