De écht grote banken doen al lang niet meer het soort zaken welke je zou verwachten van een bank. Het zijn eigenlijk niet anders dan grote criminele organisaties geworden die oorlog voeren tegen de mensen van deze wereld.  Banken zijn tegenwoordig geen banken meer. Dat blijkt onder andere uit een bericht zoals dat door persbureau Bloomberg werd geplaatst waar Niels Storm Stenbaek, hoofdeconoom bij de Deense Bankiersassociatie, in een interview zei: “Banken hebben geen inleg meer nodig van klanten en de vraag naar leningen door gezinnen en bedrijven is zwak”.

 

Banken1Dus, wacht even? Banken hebben geen inleg meer nodig van klanten? Is dat niet de reden dat het bankgebouw op de hoek van de straat staat? Als ze geen geld meer inzamelen en geen leningen meer verstrekken, wat doen ze dan eigenlijk?

In werkelijkheid doen banken allang niet meer wat ze eigenlijk zouden moeten doen. Ze doen nog maar heel weinig op het gebied van “traditioneel bankieren”, en wel omdat ze het meeste geld verdienen met speculeren.

Zo bleek uit cijfers van 2010 dat slechts tien procent van de bezittingen van Amerikaanse banken afkomstig is van inleg door klanten.

De grote banken manipuleren de markt. Ze nemen ook belangrijke onderdelen van de fysieke economie over zoals Uraniummijnen, petroleumproducten, Aluminium, eigendom en exploitatie van vliegvelden, tolwegen, havens en energiebedrijven.

 

Banken2Ze gebruiken deze fysieke eigendommen om de grondstofprijzen te manipuleren, waarbij de consument ieder jaar voor miljarden Dollars wordt geschoren.

Waarmee feitelijk is aangetoond dat de grote banken enorme criminele organisaties zijn geworden die oorlog voeren tegen de mensen van de wereld.

Naast alle bovengenoemde manipulatie komt nagenoeg de hele winst van de banken uit bail-outs via belastingbetalers en subsidies. Waarom hebben ze geen inleg van klanten nodig? Omdat ze worden overspoeld door geld van de belastingbetaler.

Ze hebben geen inleg van klanten nodig omdat, zoals nu ook wordt toegegeven door de mainstream, banken geld uit het niets creëren. Met andere woorden, banken hebben geen inleg van klanten nodig om leningen te kunnen verstrekken. Tegelijkertijd zitten deze financiële instellingen op het geld dat de overheden hen hebben toegeworpen, in plaats van dit uit te lenen zodat de economie nieuw leven ingeblazen wordt. Kleine banken zijn in het algemeen meer geïnteresseerd in het verstrekken van leningen dan de grote, die te groot zouden zijn om om te kieperen. Too big to fail.

De grote banken zullen er juist alles aan doen om geen geld te hoeven uitlenen aan doorsnee bedrijven en de kleine man.

Waar het voor de bevolking op neerkomt is dat ze de grote banken, zoals de stand van zaken nu is, niet nodig hebben. Top economen, financiëel experts en bankiers zeggen dat de grote banken te groot zijn en het is juist die enorme omvang die bedreigend is voor de economie.

Deze experts zeggen dat we die grote banken moeten opbreken om de economie te stabiliseren. Dit is hard nodig want deze hongerige monsters groeien groter en groter. Ze zijn daardoor nu al zodanig gemuteerd dat ze zich niet eens meer gedragen als de banken die ze via hun propaganda nog steeds pretenderen te zijn.

 

Bron : Niburu

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees