De CIA heeft stukken vrijgegeven waaruit blijkt dat Area 51 officieel wordt erkend. De documenten bevatten onder meer een plattegrond van de basis in Nevada. Op de legerbasis werden de Lockheed U-2 en OXCART getest. Met de U-2 werd over de hele wereld gespioneerd, ook boven de Sovjet-Unie ten tijde van de Koude Oorlog. Area 51 bevindt zich op zo’n 200 kilometer van Las Vegas en vormt volgens velen de locatie waar de overheid geheime projecten uitvoert. Er wordt ook wel gesteld dat in Area 51 het antwoord kan worden gevonden op één van de belangrijkste vragen ooit: Zijn we alleen in het universum?

 

Buitenaardse schepen

In de stukken wordt niet gesproken over ruimtes waar buitenaardse lichamen zijn onderzocht of hangars met ruimteschepen. Er wordt gezegd dat in Area 51 buitenaardse schepen kunnen worden gevonden en dat de overheid er alles aan doet om het bestaan ervan stil te houden. Halverwege de twintigste eeuw kwamen de eerste UFO-meldingen uit de Nevada-woestijn.

In 2005 diende Jeffrey T. Richelson van de George Washington-universiteit een WOB-verzoek in over Area 51. Het verzoek werd door Richelson ingediend in verband met zijn onderzoek naar spionageprogramma’s.

Teken

Hoewel in verschillende overheidsdocumenten wordt verwezen naar Area 51, zijn dit de eerste stukken waarin het bestaan en de locatie van Area 51 officieel worden erkend.

De vrijgegeven papieren kunnen volgens Richelson een teken zijn dat de overheid meer bereid is om informatie vrij te geven over de beroemde basis, wat kan betekenen dat er in de toekomst mogelijk meer over Area 51 naar buiten gaat komen.

 

 

 

Bron: Niburu

{fcomment id=2378}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees