Onder de naam Chalcedoon, een steensoort, is maandag Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) van start gegaan in de wijk Oosterboer in Meppel. De school is gestart met zeven leerlingen. De nieuwe school is een initiatief van Anita Movrin. Zij had met haar eigen kinderen problemen met het reguliere onderwijs. Haar kinderen zijn hooggevoelig, wat betekent dat ze veel waarnemen en daardoor belemmerd kunnen worden. “Op onze school kunnen kinderen terecht die in het reguliere onderwijs vastlopen,” zegt Movrin. “Het gaat dan vooral om hooggevoelige kinderen. We merken dat er veel behoefte is aan deze vorm van onderwijs.”

 

anita-movrin

De telefoon van de school staat roodgloeiend. Mensen hebben het er graag voor over om elke dag een uur te rijden zodat hun kind weer naar school kan. Op de zogeheten ‘bewust-school’ krijgen de kinderen de ruimte om zichzelf te zijn. De begeleiders passen de lesstof aan de natuurlijke nieuwsgierigheid van elk kind aan.

“Uiteraard krijgen de kinderen ook gewoon lesmethodes als taal en rekenen, maar ze hebben soms even een moment voor zichzelf nodig,” aldus Movrin. “Ze kunnen dan iets anders gaan doen, bijvoorbeeld schilderen. Daarna wordt de draad weer opgepakt. Dat is het grote verschil met het reguliere onderwijs. Daar moeten ze hun taak doen, gaan zitten als de leerkracht dat zegt, terwijl ze op dat moment met heel andere dingen in het hoofd rondlopen.”

De school draait op vrijwilligers met lesbevoegdheid. Ze zijn speciaal opgeleid in Geleen, waar IBBO al vier je actief is. IBBO is een vorm van privé-onderwijs zonder overheidssubsidie. Ouders betalen 160 euro per maand voor huur, gas, water en licht.


Video

 Leuke post? Blijf in de toekomst op de hoogte van dit soort artikelen en word lid van mijn gratis wekelijkse Nieuwsbrief! 

Bron : 9fornews 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees