Als íets onze huidige maatschappij kenmerkt, is het wel egoïsme. Iedereen is zo druk bezig met zorgen dat hij of zij niets tekort komt dat aandacht voor een medemens vaak ver te zoeken is. Zeker als er daar niets te halen valt. Toch waren we niet altijd zo. Toen wij nog jonge kinderen waren, kwam delen ons als iets heel vanzelfsprekends voor. Iets waar eigenlijk verder niet over na wordt gedacht.  Dit wordt bewezen in een sociaal experiment van de actiegroep Action Against Hunger. Ze zetten 20 kinderen in paren apart en er werd hen verteld dat ze moesten wachten naast een tweetal borden met een afdekschaal erover heen.

 

kh

Een vrouw vertelde de kinderen dat ze vijf minuten weg zou zijn om een goede fotograaf op te sporen. Er werd de kleintjes verteld dat als ze wilden ze ondertussen de afdekschaal van het bord mochten halen.

Bij iedere twee kinderen lag er op één bord een boterham, terwijl het andere leeg was. Ieder kind met een boterham bood ongevraagd aan om deze te delen met het kind dat geen boterham had.

Deze video is gemaakt om de aandacht te vestigen op het wereldwijde hongerprobleem en dat wij net als deze kinderen voedsel zouden delen er geen honger zou zijn.

Nog steeds gaan er iedere dag 66 miljoen kinderen in de ontwikkelingswereld hongerig naar school.

De video heeft ook nog een andere boodschap: Wat gebeurt er met onze kinderen waardoor ze opgroeien tot de egoïstische volwassene waarmee de wereld overbevolkt is?

 

Video


Bron : Niburu

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees