Ik weet zeker dat je wel bekend bent met wat meditatie is. Maar heb je het ooit geprobeerd voor 10 minuten? Een uur? Een dag? Wat dacht je van 10 volle dagen? En tijdens die 10 dagen is het trouwens niet toegestaan om te praten met anderen (geloof me, je zult onophoudelijk tegen jezelf praten), noch is het toegestaan om een boek te lezen, in je dagboek te schrijven, lichaamsbeweging (anders dan langzaam lopen), of naar muziek te luisteren. Het enige wat je doet is rondhangen in het privé feestje in je hoofd.

 

Sommigen zouden wat ik net heb beschreven een gevangeniskamp kunnen noemen – en rennen als een crimineel achtervolgd door een stel politie agenten in een andere richting. Anderen kennen het als Vipassana of inzicht meditatie, en beschouwen het als een belangrijke spirituele oefening. Deze gekke mensen zien lang, moeilijk, frustrerend stille meditatie retraites als de sleutel tot het omgaan met lijden, vrede te sluiten met wat is, en het vinden van toegang tot een diepe, doordringende gevoel van vreugde.

Ik ben één van die gekke degenen. Of niet. Ik ben maar een gewoon mens die niet een uur kon stilzitten, toen ik me voor het eerst inschreef voor een Vipassana retraite, maar ik heb enorm geprofiteerd van de eenvoudige en uitdagende oefening.

Ik heb net een achtdaagse stille Vipassana meditatie retraite gevolgd, in de buurt van Joshua Tree National Park met een team fantastische leraren van Spirit Rock . Dit was mijn derde retraite. In feite, mijn eerste twee waren twee dagen langer en volledig gratis (op basis van vrijwillige donaties). Ik heb de Vipassana cursussen afgerond in een meditatiecentrum in de buurt van Yosemite, georganiseerd en beheerd door de volgelingen van de Indiase leraar SN Goenka.

“One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.” — Leonardo da Vinci

In de 5 minuten video hieronder zie je een luchtige dag tot dag vertelling van mijn eerste Vipassana-ervaring.

 

Video

 

 

Bron: Happynews

 

 

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees