Lachmeditatie is een meditatievorm, oorspronkelijk afkomstig uit India, waarbij het lachen je in het hier en nu brengt en de stilte daarna deze ervaring verdiept.Tijdens de lachmeditatie lach je zomaar, zonder reden. Gewoon omdat het heerlijk is om te lachen. Je lacht met elkaar, niet om elkaar. Als je voluit lacht stopt het denken vanzelf. Je ervaart dat je bent.Een lachmeditatie bestaat uit drie onderdelen, die enkele malen herhaald worden.

  • Je begint met het losmaken van het lichaam, door enkele rek- en strekoefeningen.
  • Daarna volgt het lachen. Je krult je mondhoeken op, er verschijnt een glimlach, en voordat je het weet schuddebuik je van het lachen.
  • Tenslotte volgt de stilte. Voel hoe ontspannen je bent en geniet van het moment, van de rust en van de ruimte.


Voor wie is het?

Voor iedereen die graag lacht.Voor iedereen die te weinig lacht. Voor jong en oud. Je kunt lachmeditatie in je eentje doen, in een kleine groep, of in een zaal met een paar honderd mensen. Leer je collega's eens op een andere manier kennen en organiseer een lachmeditatie op je werk of tijdens een personeelsdag. Lachen verbroedert. Gebruik het als onderdeel van een teambuildingstraject. Een lachsessie is zeer geschikt als start of pauzeprogramma van een congres of seminar. Een half uurtje lachen en de deelnemers gaan (weer) vol energie aan de slag. Iets te vieren? Vrijgezellenfeestje? Familieweekend? Vriendendag? Begin eens met een lachsessie!

Wat doet het met je?

Een lachmeditatie werkt voor iedereen anders. De een krijgt er volop energie van, en kan de hele wereld aan. De ander is heerlijk ontspannen en hoeft verder niks. Een derde is een en al vrolijkheid en zou nog uren door willen lachen.· Je hersenen produceren tijdens het lachen endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect. · Als je regelmatig een lachmeditatie doet, zul je merken dat je in het dagelijkse leven makkelijker lacht. · Lachmeditatie voelt als een warme douche voor je hele binnenkant. · Het lachen relativeert je sores en maakt van die grote berg een klein molshoopje. · Soms kan het lachen overgaan in huilen. Lachen en huilen liggen dicht bij elkaar en kunnen gemakkelijk in elkaar overgaan.

 

 

 

Lees ook:

 

 

Bron: Youtube

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees