Zoals je weet is de energetische intensiteit dit jaar toegenomen. Het is alsof onze Zielen zeggen: ‘Wacht niet meer tot er iets groots met jou gebeurt; maak de keuze, en doe dat nu!’ Het kan voelen alsof je gedwongen wordt keuzes te maken, specifiek voor zij die de oude overtuiging hebben dat Ascensie iets is dat ‘met hen’ gebeurt, dat het een magisch iets is dat gebeurt zonder iets voor te doen. Dat is een mythe, een illusie. We zijn soevereine wezens; we zijn geen marionetten en het leven gebeurt niet ‘met ons’.

We hebben het allemaal zelf gecreëerd. Wanneer men het werk van het loslaten van oude overtuigingen, patronen, mensen en jobs die ons in het oude houden, niet gedaan heeft, zal dit een heel moeilijke overgang worden. Het is al moeilijk genoeg voor zij die het werk wél gedaan hebben. Het is een oproep om je echt te gaan inzetten en nog meer en dieper te gaan loslaten.

Het kan voelen alsof er zoveel aan het uiteenvallen is, en dat is ook zo! En we worden gevraagd om in balans te blijven wanneer onze Ziel ons leven overneemt. De balancering die er gebeurt is die van Ziel en ego. Die van fysieke, mentale, emotionele en spirituele afstemming, en de balancering van het Goddelijke Vrouwelijke en Goddelijke Mannelijke. Wanneer we in alle ernst ons Ascensie-pad aanvatten, was het Goddelijke Vrouwelijke aan zet, want we waren al heel lang beïnvloed door het oude mannelijke paradigma; het moest weg.

Dus namen we afstand van aantrekken en afstoten, van dualiteit, plannen, slachtoffer zijn van onze gedachten en oud gedrag, onze macht weggeven en gecontroleerd worden door angst en intellect. We verschoven naar het Goddelijke Vrouwelijke paradigma van voelen, toestaan, intuïtief zijn, koesteren, vergeven en loslaten.

Nu is het het moment om ze beiden te omarmen en te laten werken; niet het oude paradigma van het donkere mannelijke, maar dat van het verlichte Goddelijke Mannelijke, en dat gaat over actie ondernemen gebaseerd op leiding en intuïtie van het Hart, onze upgrade van spiritueel soeverein, respectvol en liefdevol zijn en een nieuwe manier van Zijn ondersteunen. Samen bereiken we Heelheid en Eenheid en beseffen we dat onze Tweelingvlam niet ‘ergens daarbuiten’ is, maar binnenin.

De voorbije eclips brengt deze balans mee, en ook een dieper niveau van engagement voor onze Ascensie en bekrachtiging van onze soevereiniteit. Dat wij onze antwoorden bezitten; dat wij onze eigen healer en leraar zijn; en dat wij krachtig zijn. Wanneer we ons engageren tot onze evolutie, laten we die oude zwakke slachtoffer-zelfjes los. We kunnen ontdekken dat er kwaadheid en woede is, ofwel in ons, ofwel zien we het in anderen. We moeten zien wat er nog afgewerkt wil worden. En we kunnen gewoon niets meer onder de mat vegen…er kan niets meer verborgen of geheim blijven. Jouw energetische vibratie laat iedereen weren wie je bent en jij weet wie anderen zijn, niet door hun woorden of daden, maar door hun energie.

Tijdens de voorbije eclips kon je ook veel weerstand voelen (mogelijks de woede die je voelde). De weerstand komt naar boven wanneer je voelt dat het leven niet fair is, dat het niet die kant opgaat die jij wil (afgescheiden ego), en dat je niet kan zien wat je nog meer kan loslaten. Je twijfelt misschien over je pad, je leven, jezelf en of Ascensie wel echt is. Ga dus weg uit weerstand, en ga in Aanvaarding van wat je ook oordeelt als fout of juist en blijf bewegen. Je kan het ook loslaten samen met alle lagere emoties in de Heilige Roos. Er kan weerstand zijn naar het uit je comfortzone komen en beseffen dat het oké is om je leeg en verloren te voelen, want dat zal verschuiven, eens je accepteert wat is.

De eclips kon ook emoties naar boven gebracht hebben als machteloosheid en bezorgdheid dat je niet genoeg doet of dat je niet goed genoeg bent. Je wil misschien opgeven, of iets door gaan drukken. Doe geen van beide. Opgeven is een subtiele vorm van slachtoffer-energie en machteloosheid. Iets doordrukken is de energie van de oude manier om dingen te doen. Geef je liever over aan het moment van nu, mediteer en roep je Ziel en Begeleiding aan voor wat hulp en gemak. Je kan vragen welk gebied in je leven je tegenhoudt, en wat onbewust je vooruitgang blokkeert. Verwacht een diep emotioneel loslaten van dat wat je nog altijd in een illusie houdt waaraan je gehecht bent.Besef dat de eclips ook een intiatie was naar een hogere staat van Zijn. Laat het zijn, zelfs wanneer je diepe emotionele reacties (weerstand) voelde. Deze reacties kunnen verdriet, depressie, kwaadheid, verlies enz…zijn. Wees de Mededogende Waarnemer wanneer je deze gevoelens voelt (emoties betekenen e-motie, uit de beweging). Wanneer je toestaat dat ze naar de oppervlakte komen, vraag dan om de overtuiging te zien die aan de wortels ligt daarvan, en laat dan de emotie en de overtuiging los.

Dit is een tijd om een grote sprong voorwaarts te nemen in engagement, of zulke grote weerstand te voelen om voorwaarts te gaan, dat je ziek wordt, of extreem depressief. Dit is een tijd van zulke diepe verandering, wanneer je dat toestaat. Dit is een tijd om waarachtig te zijn met jezelf, in alle gebieden van je leven. Het is een tijd waarin je een grote sprong voorwaarts kan maken, in Liefde. Als er nog iets is om los te laten en te vergeven, helpt deze energie je er contact mee te nemen. Dit is een krachtige tijd voor een Ceremonie, want het lijnt je energie af op de Stroom. De vorm van de Ceremonie heeft geen belang, wél de intentie waarmee je ze doet.

Laat je leiden.

Wanneer je het doet, heeft geen belang, want dit is een eclips-cyclus, en het culmineert met een Zonne-eclips binnen enkele weken.

We zijn ons nog altijd aan het voorbereiden. Wie had kunnen weten dat het zo lang zou duren? En toch gebeurt alles voor onze hoogste evolutie. Moest het allemaal tegelijk gebeuren, zou het ons overweldigen en ons uit balans brengen, wees dus dankbaar dat we de tijd krijgen om te acclimatiseren met elke verschuiving naar boven. We weten niet hoe dit allemaal zal eindigen (het eindigt natuurlijk nooit), en dat heeft zijn bedoeling…ons in het Moment houden, en dat is de enige plek om te zijn. Laat de vraag dus los van ‘Hoe lang gaat dit nog duren?’, of ‘Wanneer stopt dit?’. Weet gewoon en vertrouw erop dat waar je ook bent, dat perfect is voor jou. Laat alle tijdsdruk los. Want, echt, tijd bestaat niet, de tijd is door de mens gemaakt. En stop met jezelf te vergelijken met anderen.

Weet dat we zeker in een nieuwe expansie-fase zijn, en dat de voorbije eclips ons naar de volgende fase katapulteert. Wanneer je je leven observeert, kan je zeker zien hoeveel je leven verschoven is, en hoe je niet dezelfde persoon bent als een jaar geleden. Sta jezelf toe te Zijn. Wanneer je pijn ervaart, ontdek dan waar je weerstand aan biedt, en laat het los. Telkens je loslaat, ben je onmiddellijk gevuld met meer Licht en Liefde.

Deze periode is een kans om ons uit te breiden naar nog meer Liefde, meer balans, meer waarachtigheid, zeker wanneer je absoluut weet dat je een ascenderende meester bent. Deze periode zal je nog meer balans helpen brengen en toont je waar je niet in balans bent. Daardoor zal je je meer creatief kunnen uitdrukken en een grotere vrijheid vinden om je authentieke zelf te zijn!

Wees Mededogend met jezelf en anderen.

Karen Schallock

Vert. Fran Tielemans

 

Gerelateerd:

 

 

 

Bron: Nieuwetijdskind

{fcomment id=2632}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees