December is een perfecte tijd om balans op te maken van waar je staat en te overwegen wat je het volgende jaar wil creëren. Je inzicht in de energie van december kan je helpen om hier het maximum uit te halen. Ieder cyclus heeft tenslotte zijn eigen energie. Om optimaal gebruik te maken van dit potentieel, dien je bewust te zijn van de kansen en mogelijke hindernissen van deze maand.De ouden waren op de hoogte van de kracht van zelfreflectie en innerlijke beschouwing van deze tijd van het jaar. Ze hadden een diep begrip van de behoefte om zich te verbinden met de natuurlijke cycli van de Aarde en daarmee te werken.

Hoe de Energie van December wijs te gebruiken

Ze zagen de waarde in van het nemen van een time out voor het jaareinde, om rustig aan te doen en spirit te gaan raadplegen. Spirit raadplegen is iets dat je natuurlijk wel vaker doet. Maar op het einde van jet jaar is het nuttig om je innerlijk werk uit te breiden om zo op dieper level vragen te stellen en te luisteren. Je kan niet diep luisteren wanneer je geest druk bezig is met andere dingen. Spirit is er altijd, naast jou, maar in deze tijd van het jaar is er een verlangen naar een diepere verbinding. Daarvoor dien je momenten van rust te vinden, waarin je alle geluid en chaos van de wereld uitschakelt. Probeer zoveel mogelijk dergelijke momenten in december te vinden, je zal blij zijn dat je dat deed wanneer je 2014 in gaat!

Wat achtergrondinformatie over de energieën van december 2013

In deze decembermaand heb je een mix van energieën, waarvan velen ervan je meer optimisme helpen te katalyseren, en dat is lang geleden. Dat betekent dat je je lichter en minder bezorgd kan gaan voelen, in de hoop dat je moeilijke situaties kan afsluiten en deuren openen naar gelukkiger omstandigheden.De maand begon met een nieuwe maan in Boogschutter, die een vurige energie bracht. Verbinding maken met deze energie, kan je helpen een nieuwe passie te vinden voor zelf-expressie en voor het heruitvinden van jezelf de komende maanden. De energieën ondersteunen ook je eindejaars-schoonmaak van onafgewerkte zaken. In feite hangt je algemeen gevoel van welzijn deze maand af van hoeveel je luistert naar de roep om schoonmaak van oude energie. Indien je je geïsoleerd hebt gevoeld, of simpelweg verlangt je sociale kring uit te breiden, is december een goede maand om uit te kijken naar nieuwe mensen, en deel te nemen aan groepsactiviteiten.

Plaats je intentie om meer gelijkgezinden te vinden en er verbinding mee te maken, maak nieuwe vrienden, en creëer nuttige samenwerkingsverbanden. Vraag spirit om deze mensen in je leven te brengen, en je te helpen aandacht te besteden aan goddelijke timing en ermee te werken voor deze nieuwe verbindingen. Denk eraan: mensen komen en gaan in je leven. Soms verschijnt iemand gewoon maar voor één avond in je leven en moet je dan de nodige actie ondernemen om een positieve verbinding te maken. Zoals bij de meeste energie-cycli zijn er moeilijke én fijne momenten. Blijf in het nu en gefocust, en vermijd daardoor fantasie en wishful thinking die de energieën van deze maand kunnen vergezellen. Wanneer je gegrond en verbonden bent met je hart, denk er dan aan om de visie over het grotere plaatje van spirit uit te nodigen, dan ga je minder waarschijnlijk acties ondernemen waar je later spijt van hebt. Wees ook alert op boodschappen die de hele dag door binnenkomen tijdens de feestdagen, en die je aanzetten tot het kopen van dingen die je niet nodig hebt, en om je slecht te voelen wanneer je geen feest viert zoals de anderen. Nodig je innerlijke wijsheid uit om je te helpen uitvinden wat voor jou het beste is. Je leeft niet in deze tijd om mee te lopen met de kudde, of een slaaf te zijn van gedateerde tradities. Update hoe jij de dingen doet, ook hoe je jouw geld, tijd en energie gebruikt.

Neem de tijd die je verdient, en reflecteer over je leven, je doelen, en over wat je deze maand dient op te schonen. Indien je een specifiek thema hebt dat je wil oplossen, maar voelt dat je er te dicht bij staat om schoon te maken, zoek dan een vertrouwde healer of een andere gekwalificeerde beoefenaar.Wanneer je je leven overschouwt, focus dan op essentiële dingen als relaties en zielsexpressie, en stel je de volgende vijf vragen om je te helpen inzichten en nieuwe richtingen te onthullen.

5 vragen voor zelfreflectie

  1. Is deze (relatie, job, levensstijl enz…) duurzaam?
  2. Indien niet, wat moet er dan in verschuiven of beëindigd worden?
  3. Als er iets beëindigd dient te worden, wat is dan de hoogste manier om dat te doen?
  4. Wie kan een ondersteunende kracht voor me zijn in deze schoonmaak-periode?
  5. Hoe kan ik loslaten en mijn proces van verandering aanvaarden?

Wanneer je nadenkt over deze vragen, overweeg dan inzichten neer te schrijven in een dagboek. Nodig spirit uit om bij jou te zijn als je schrijft, om je te helpen met nog meer helderheid en het aanmoedigen van je positieve drive.

Vraag om hulp bij het vinden en behouden van evenwicht, word een licht voor jezelf en anderen op het pad van ontwaken. Vertrouw erop dat spirit hoort wat je vraagt, weet dat je bemind en gedragen bent.

 

Lees ook:

 

 

 

Bron: Nieuwetijdskind

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees