Veel mensen die hooggevoelig zijn hebben zich aangewend om zichzelf energetisch klein te maken. Zij zijn de vlieg op de muur, de persoon die vanuit een hoekje alles overziet en in de gaten houdt. Zij zijn bijzonder goed in niet opvallen en ‘onzichtbaar’ zijn. Dit is een patroon dat vaak al in de kindertijd ontstaat. Vanuit een hoekje kan het kind alles observeren zonder dat het zelf hoeft mee te doen. Eerst kijken, dan ervoor kiezen om mee te doen (of niet). door Irene Langeveld

 


Je energetisch klein maken kan lang werken. Je kunt heel comfortabel worden in die rol van toeschouwer en ‘onzichtbaar zijn’. En toch is het vaak een enorme bevrijding als je de omslag maakt en jezelf energetisch groot gaat maken en jouw eigen, unieke ruimte in gaat nemen.Met ‘jouw eigen ruimte’ bedoel ik je energieveld van je lichaam tot op een armslengte afstand aan alle kanten (voor, achter, zijkanten, boven en onder). Deze ruimte is jouw energetische ruimte en die mag je helemaal innemen.

Toen ik voor het eerst met dit concept werkte zag ik het beeld van een peuterpuzzel voor me, waar je de juiste vorm in de juiste plek moet leggen. Voor ieder van ons is zo’n plek beschikbaar. Toen ik intuïtief afstemde zag ik dat ik van alle ruimte die er voor mij was maar een heel klein deel innam. In een meditatie heb ik toen voor het eerst mijn hele ruimte ingenomen. Ik mocht groot zijn! Dat gaf een heerlijk gevoel van vrijheid en kracht.
Ieder van ons heeft zo’n eigen, unieke ruimte. Ik wil je uitnodigen om nu, in dit moment, eens diep adem te halen, helemaal naar je onderbuik. Deze plek symboliseert voor veel mensen de kern van wie zij zijn. Jouw essentie ‘huist’ als het ware in je onderbuik. Ga daar dan nu met je aandacht naartoe en stel je voor dat jouw kernenergie vanuit je onderbuik groter wordt. Laat het langzaam groeien totdat het je hele lichaam vult. Neem je tijd. En laat het dan vervolgens je hele energieveld opvullen, tot op een armslengte afstand aan alle kanten.

Misschien merk je dat je lichaam een andere houding aanneemt terwijl je dit doet. Voel hoe het is om helemaal jouw eigen ruimte in te nemen. Je hoeft je niet meer klein te maken.

Als je in aanraking komt met andere mensen, kunnen die tijdelijk in jouw veld zijn. Je kunt dan je energie ofwel iets terugtrekken ofwel de ander bewust toestaan in je veld. Zodra de ander verder loopt, maak jezelf dan weer helemaal groot! Je hoeft je niet (meer) klein te maken.

Ik heb bovenstaande meditatie ook opgenomen als een geleide meditatie. Je kunt ‘m hieronder bekijken:

 

 

Irene Langeveld (1984) is intuïtief coach en spreker, gespecialiseerd in leven vanuit je hart en alles wat daarbij komt kijken. “Je eigen ruimte innemen” is een onderdeel van haar online cursus Thuiskomen in Jezelf. Op haar website vind je naast deze cursus vele gratis meditaties, video’s en artikelen: www.IreneLangeveld.nl

 

Lees ook:

 

 

 

Bron: Nieuwetijdskind

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees