Net zoals ons fysieke lichaam zeven chakra’s heeft, zo ook de aarde. En net als bij de mens besturen ze haar gezondheid en fungeren zij als een reflectie van energetische evolutie. Dr. Hiroshimo Motoyama heeft een systeem ontwikkeld om de chakra’s van het menselijk lichaam te meten en ze een wetenschappelijke basis te geven. Waar ze tot dat moment werden beschouwd als iets metafysisch, alhoewel ze voorheen al wel bekend waren bij heiligen, wijsgeren, monniken en yogi. Er zijn veel culturen die geloven in een energiesysteem dat door het lichaam loopt, maar het yogi chakrasysteem is naar verluid al 4000 tot 5000 jaar oud.

 

 

Als je chakra vrij vertaald vanuit het Sanskriet, dan krijg je het woord “wiel”, maar een betere omschrijving is een draaiende vortex van energie. Sommigen bevatten twaalf primaire chakra’s, anderen minder. Allen hebben ze betrekking op (een kaart van) de energie zoals die door ons lichaam stroomt, primair door de ruggengraat.

Ieder chakra is gelokaliseerd naast een endocriene klier die verantwoordelijk is voor de hormonale reacties in het lichaam. Ze werken ook als een transformator van energie. Zij verzamelen energie van buiten, inclusief je eigen emoties en gedachten en de chakra’s van anderen. In het yogiconcept van het systeem zijn er zeven primaire energiecentra. Iedere chakra heeft zijn eigen golflengte en regelt de beleving van ieder individu op die bepaalde vibratie.

De chakra’s van de aarde zijn vergelijkbaar. De aarde is een levend wezen, met haar eigen creatieve evolutionaire wil en met haar eigen manieren om dat doel te bereiken. Als we naar de natuur kijken dan ontdekken we dat ontwerp en innovatie, de architect en de uitvinder, beiden aan het werk zijn.

Hieronder volgen de posities van de zeven aardechakra’s:

De eerste of ook het wortelchakra is Mount Shasta in Californië. Dit energiecentrum wordt beschouwd als primair en is de basis.  Dit is het punt waarop het universele levenskracht samenkomt voordat het leven wordt. Bij de mens zit het 1e chakra bij het bekken aan het uiteinde van je ruggengraat, de kleur die er bij hoort is rood. De betekenis is basis, wortel. Dit staat voor geworteld en stevig zijn, vertrouwen en het leven aankunnen.

Het tweede chakra of de sacraal chakra is het Titicaca Meer in Peru en Bolivia. Dit is het punt waarop de primaire energie als het ware “geboren” wordt in fysieke vorm. Bij de mens zit het 2e chakra bij de geslachtsorganen, heupen. De kleur is oranje, de betekenis is zachtheid. Deze staat voor emoties en seksualiteit.

Het derde of navelchakra wordt gevormd door Ayers Rock, een gigantisch rotsblok in The Northern Territory van Australië, samen met een andere grote rotsformatie Kata Tjuta. Dit is de plek waar de droomtijd of dreamtime van de Aboriginals vandaan komt. De mythische legende over de tijd van de schepping en de ordening.

Bij de mens zit het 3e chakra bij het middenrif boven je maag, de kleur is geel, de betekenis is juweel. Deze staat voor macht, vrijheid, controle. Het vierde of hartchakra vinden we in Engeland bij de ruines van Glastonbury in Somerset en Shaftesbury in Dorset. Dit zijn de plekken waar de heilige graal kan worden gevonden. Het wordt ook wel het centrum van de wereld genoemd en het zal ook niet voor niets zijn dat in dit gebied de meeste graancirkels worden gevonden.

Bij de mens zit het 4e chakra bij het hart. De kleur is groen, de betekenis is niet getroffen. Deze staat voor waarnemen van liefde en ook het toelaten van die liefde en relaties.Het vijfde of keelchakra wordt gevormd door de Grote Piramides, de Sinaï berg en de Olijfberg.

Dit is het enige chakra van de aarde dat niet op een zogenaamde leylijn ligt. Deze vormt het exacte middelpunt van de landmassa’s op aarde. Bij de mens vind je het 5e chakra bij de hals, keel, de kleur is blauw en de betekenis is zuivering. Deze staat voor uiting geven aan gevoelens maar ook voor het uitspreken van wat er in je omgaat.

Het zesde of derde-oog-chakra treffen we niet op een vaste locatie aan. Een ander woord voor dit aardchakra is Aeon Activation Centre en het bevindt zich op dit moment in West Europa. Over enkele duizenden jaren zal dit ergens anders op aarde te vinden zijn. Dit is het chakra dat portalen opent en extra dimensionale energie de wereld in laat stromen.

Bij de mens zit het 6e chakra midden tussen de wenkbrauwen of net er boven, dat verschilt van mens tot mens, de kleur is indigo (dat is paars/blauw). De betekenis ervan is waarnemen. Het zevende, laatste en ook wel kruinchakra genoemd is de berg Kailas in het Himalayagebergte. Deze plek wordt ook wel “het dak van de wereld” genoemd en het is ook niet voor niets dat veel Tibetanen een verhoogd bewustzijn bezitten, want hier heerst een hogere energie.

Bij de mens zit het 7e chakra bij de kruin (boven op je hoofd), de kleur is doorzichtig wit; paars; goud. Er worden hier 3 kleuren genoemd omdat dit kan wisselen omdat het ook aan het niveau ligt waarop iemand zich bevindt. De betekenis is 1000 bloemblaadjes en staat voor wijsheid.

In de onderstaande video zie je een visuele presentatie van de aardchakra’s.

 

 

 

Bron: Niburu

{fcomment id=2346}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees