Chakra’s in het Sanskriet betekent “wiel of rad” De chakra’s zitten vast aan de Kundaline, die langs de ruggengraat loopt, langs het energiecentrum van de mens. In de chakra’s, ligt je individuele karma ( je levenslessen) vast. Er zijn meer chakra’s, maar wij werken met zeven hoofd chakra’s. Maar er zijn er veel meer. Recent zijn er 5 Chakra punten bijgekomen, wat dus een totaal van 13 punten maakt. Maar ik ben er heilig van overtuigd dat er nog veel meer ontdekt gaan worden...ik vermoed uiteindelijk 37. Maar daarover straks meer…

Het is niet toevallig dat bij het intreden van het Aquarius tijdperk ontdekt wordt dat we 13 Chakra punten hebben...Het getal 13 staat in vele Natuur religies voor de Maan, en de maan is een vrouwelijke kracht en staat dus in verband met de Godin en de Vrouwelijke Kracht en Energie. Het Aquarius Tijdperk kenmerkt zich ook door de sterke Vrouwelijke Energie, vandaar dat, nu we het Aquarius Tijdperk zijn binnengestapt, ontdekken dat we momenteel werken met 13 chakra's en niet met 7...Dit heeft te maken met een verschuiving in ons bewustzijn die nu aan de gang is met het overgaan van de tijdperken. Hierdoor krijgt namelijk het totale bewustzijn van de mensheid een hoger trillings niveau en krijgen spirituele aangelegenheden een steeds belangrijkere plaats in het dagelijks leven.


De kleuren van de chakra's zijn van mindere betekenis daar de overgang tussen de chakra's nu veel vloeiender zijn, en dus niet meer specifiek vertegenwoordigd worden door één kleur. Toch zijn voor een duidelijk begrip van de chakra's en hun functioneren de kleuren voorlopig nog wel van enig belang.

 Waar staan de 13 Chakra's voor?

Ten eerste blijven natuurlijk de bekende 7 chakra's hun normale positie en werking behouden. De 5 nieuw ontdekte chakra's zijn de; middenrif chakra, borstbeen chakra, droomchakra, helderwetendheid chakra, transformatie chakra en de trasmutatie chakra...Ik zal ze hieronder op de juiste volgorde vermelden; beginnend bij de eerste chakra, de stuit chakra of basis chakra en dan opwerkend naar boven...1. De Stuit Chakra

...staat voor zekerheid waarop iemand zijn leven baseert. De kleur die voor deze chakra staat is meestal rood, wat de verbinding weergeeft met de aarde.
 


2. Het Heiligbeen Chakra

...staat voor "bij jezelf staan" en hier van uit contact maken en verbonden zijn met je omgeving. Dit wordt ook wel je sex-chakra genoemd en de kleur die voor deze chakra staat is meestal oranje.
 


3. De Navel Chakra

...heeft te maken met wilskracht, drijfveren en energie. De kleur die voor dit chakra staat is meestal geel.
 


4. Het Middenrif Chakra

...zorgt dat het Navelchakra en het Hartchakra in overeenstemming komen, waardoor het maken van keuzes nar tevredenheid leidt...De kleur die voor dit chakra staat is meestal helder tot licht groen.
 

5. Het Hart Chakra

...heeft te maken met het voelen van liefde en een gevoel van betrokkenheid met alles om je heen. Meestal is de kleur die voor dit chakra staat Groen maar kan ook roze zijn.
 


6. Borstbeen Chakra

...of Thymus Chakra staat voor het handteren van je emoties. Het is een interactie tussen het Hartchakra en het Keelchakra. Door deze chakra ben je in staat de kern van de zaak eruit te pikken en niet langer gevoelig te zijn voor emoties die op je afgevuurd worden. De kleur die voor deze chakra staat is meestal Aquamarijn, wat de kleur is voor Vrede.


7. De Keel Chakra

...staat voor hoe je je uit. De kleur die meestal voor dit chakra staat is helder blauw.
 

8. Het Voorhoofd Chakra

...staat voor bewust waarnemen, helderheid en intuïtie. Meestal is de kleur die voor dit chakra staat indigo blauw.
 

9. Het Droom Chakra

...(achterhoofd/nek) heeft te maken met de verwezelijking van levensdromen. De kleur die meestal voor dit chakra staat is lila paars.
 

10. Het Helderwetendheid Chakra

...of epifyse chakra (midden in je hoofd), staat voor het helderweten en de kleur die meestal voor dit chakra staat is roze.
 

11. Kruin Chakra

...is het 7e Chakra zoals wij die kenden en staat in verbinding met de Kosmos en het weten dat men daar deel van uit maakt. Meestal is de kleur die voor deze chakra staat violet paars , wit of wit-goud.


12. Het Transformatie Chakra

...(boven het hoofd) helpt verandering aan te brengen binnen de werkelijkheid.Op dit niveau is er geen tegenstelling meer in jouzelf omdat hierin de balans is gevonden en de bovenste chakra's (hart, keel en voorhoofdchakra) samen werken. De kleur dat meestal voor dit chakra staat is magenta roze/rood.
 

13. Het Transmutatie Chakra

...(boven het hoofd) staat voor het veranderen van de werkelijkheid. Op dit niveau bestaat geen tegenstelling meer tussen wat goed is voor jouzelf en wat goed is voor alles en iedereen om jou heen omdat ook dit punt nu de balans is gevonden en de onderste chakra's (navel en heiligbeen) nu samen werken. De kleur dat meestal voor dit chakra staat is goud.

Deze twee laatste Chakra's kunnen ook omschreven zijn als het mannelijke en het vrouwelijke chakra. Deze twee chakra's kunnen indalen naar je voorhoofd chakra en daar een verbinding aangaan, waardoor je waarneemt met het besef dat mannelijk en vrouwelijk ergens samen kunnen komen in wat voorbij dualitiet is gelegen. Vervolgens kunnen deze chakra's verder in dalen naar je hartchakra. Dit heeft te maken met het bewustwordings proces wat nu op gang is gebracht…


Overige Chakra's

Andere eveneens belangrijke chakra's zijn de hand en de voet chakra's. Er zijn echter nog veel meer kleinere chakra punten, deze worden b.v. veel gebruikt bij accupuntuur en accupressuur.

 

Gerelateerd:

 

 

 

Bron: Chiflow

 

{fcomment id=1561}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees