Verschillende wetenschappers hebben gezegd dat de dood niet het einde is en dat mensen een ziel hebben die na de dood het lichaam verlaat. De Britse natuurkundige Sir Roger Penrose meent dat bewustzijn een pakketje informatie is dat op kwantumniveau wordt  opgeslagen. Hij claimt bewijs te hebben gevonden dat deze informatie, die wordt opgeslagen in microtubulen in menselijke cellen, het lichaam verlaat nadat iemand sterft.

 

 

 

Bijna-doodervaringen

Deze kwantuminformatie wordt na de dood vrijgegeven aan het universum, maar keert terug naar de cellen in het lichaam als de persoon wordt gereanimeerd.

Dit kan volgens Penrose verklaren waarom mensen bijna-doodervaringen hebben. Hij denkt dat deze kwantuminformatie kan worden gezien als de ziel.

“Als de patiënt sterft, kan deze kwantuminformatie buiten het lichaam bestaan, mogelijk oneindig, als een ziel,” zei de natuurkundige.

 

Oneindig leven

Sir Penrose kan rekenen op bijval van onderzoekers van het Max Planck Institute for Physics and Astrophysics in München.
Experts van dat instituut stellen dat ons fysieke universum slechts een perceptie is en dat er na de dood een oneindig leven op ons wacht.

Onsterfelijk

Dr. Hans-Peter Dürr, voormalig hoofd van het instituut, zei: “Wat wij als hier en nu zien, deze wereld, is slechts het materiële niveau dat we kunnen begrijpen.”

“Daarbuiten bevindt zich een oneindige realiteit die vele malen groter is,” ging hij verder. “Het lichaam sterft, maar het kwantumveld blijft bestaan. In dit opzicht ben ik onsterfelijk.”

 

Bron: Ninefornews

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees