De meeste mensen leven het leven aan de oppervlakte. Het mag toeschijnen dat zij uiteenlopende ervaringen hebben, maar de werkelijke diepte van zichzelf te kennen, van hun ziel te kennen is beperkt tot misschien naar de kerk te gaan of te filosoferen over spiritualiteit. De meeste mensen hebben nog geen toestemming gegeven om diep te duiken. Om voor de ervaring te gaan. Zij gaan slechts tot zo ver, en dan houden zij zichzelf tegen.

 diving-deep

 

Dat is prima. De meeste mensen zijn niet gereed. Het is eenvoudigweg hun tijd niet. Maar jij hebt wel toestemming gegeven. Jij bent er diep ingedoken en bent diep gegaan. Jij hebt de littekens om het te bewijzen! Jij ging door enige van de diepste en donkerste wateren, er niet zeker van zijnde of je levend eruit tevoorschijn zou komen. Jij raakte de bodem, en het voelde alsof er een gewicht was dat jou omlaag hield. Maar je ontdekte dat het bevechten van het water zinloos was. Je begon ermee om het gewoon toe te staan om je op natuurlijke wijze terug naar boven naar de oppervlakte te brengen. Dus iedere keer dat je daarna dook, was het niet zo beangstigend, omdat je wist dat zelfs als je de bodem raakte je gewoon terug naar boven zou drijven.

En dat is omdat je begon te vertrouwen dat je het niet alleen aan het doen was. Dat jij je eeuwige zelf precies daar bij je had. En met dat deel van jou dat eeuwig is, ontdekte je dat het water verborgen schatten bevatte onder diens oppervlakte.

Als je energieën vasthoudt voor iemand … je doet dienst als hun “reddingsboei”, dien jij niet jezelf of hen. Het is zoals het ene einde van het touw om je middel gebonden te hebben en het andere einde aan hen vastgebonden. Zij willen wel in de oceaan duiken, maar niet te diep, slechts diep genoeg om ervoor te zorgen dat zij zich levend voelen. Maar dan, wanneer zij hun portie gehad hadden van de golven en onderstroming, willen zij dat jij hen er terug uit vandaan trekt.  

Dus zij duiken er nooit helemaal in. En dus niets verandert er echt. Zij blijven het water induiken, gaan zo diep en dan trek jij hen eruit vandaan.

Het is duidelijk dat beide mensen iets krijgen van de ervaring of anders zouden zij het niet doen. Om een voorbeeld te gebruiken: Je helpt iemand financieel wanneer zij tot het punt geraakt zijn van niet genoeg geld te hebben om hun rekeningen te betalen. Misschien is dit gedurende jaren gaande geweest. Misschien spelen zij hun verhaal steeds weer opnieuw uit … zichzelf of het leven niet vertrouwend hen te ondersteunen. Misschien plaatsen zij hun vertrouwen in een slechte relatie. Maar zij zullen dieper in hun verhaal moeten duiken om er aan de andere kant uit vandaan te komen, en dat mag enige moeilijke ervaringen met zich meebrengen.

Misschien probeer je om hen te “beschermen” van dat soort van pijn. Of misschien is de relatie gebaseerd op jou zijnde hun redder, of het nu een financieel helpen of een emotioneel helpen is. Misschien is er iemand die jou op gezette tijden opzoekt om zich weer met zichzelf verbonden te voelen. Misschien houden zij zich consequent bezig met ontkenning en drama als een afleiding voor dieper in hun eigen gevoelens van verlating of angst te duiken. Maar wanneer het drama naar een punt geraakt dat hen gek maakt, komen zij naar jou toe en krijgen die emotionele helpende hand. En zolang als je dat blijft doen voor hen, zullen zij nooit hun eigen innerlijke wijsheid ontdekken. En zolang als jij hen voorziet van de koesterende en energetische ondersteuningen, zullen zij het nooit van zichzelf krijgen. Zij zullen het ontdekken van hun eigen verborgen schatten mislopen.

Dat is niet te zeggen dat als jij hen energetisch loslaat zij niet weg zullen gaan en iemand anders zullen vinden om zich aan te voeden. Zij mogen nog niet gereed zijn om nu al diep te duiken. En misschien ben jij ook nog niet gereed om hen los te laten. Dat is oké. Je zult het weten wanneer het tijd is. Je zult het voelen, en je zult ook duidelijker voelen aangaande wie jij bent. En wie zij zijn. En voor vrouwen specifiek, jullie zullen beginnen om meer duidelijk te krijgen dat jullie rol niet is om anderen te koesteren of ervoor te zorgen dat zij zich meer comfortabel voelen ten koste van jullie eigen vreugde. Jullie laten dat galactische verhaal los. Het is één van de redenen dat jullie hier naartoe kwamen.

Je aanwezigheid hier is krachtig, en niet iedereen zal jou waarderen. Omdat, als jij je meesterschap terugneemt het een Licht uitstraalt dat plaatsen verlicht niet alleen binnenin jou die niet comfortabel waren met Zelf-Liefde, maar ook in anderen. Maar jij bent door het donkerste van het donkere heengegaan, en dook dieper dan wie dan ook die nog steeds het 3D spel van slachtofferschap speelt. Jij weet dat het de enige weg naar jouw vrijheid is. Er is niets of niemand die jou de ervaring bespaard zou kunnen hebben. Je probeerde om het te weerstaan, het te ontkennen en ermee te onderhandelen, totdat jij jezelf toestemming gaf om ervoor te gaan.

Je dook diep, en je verdronk niet. Je kwam terug naar boven en liet aldus veel van je angst achter. En de angst die jou verlaten heeft kan niet langer meer tussenbeide komen met jouw vreugde.

 

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

copyright © 2016, Maria Chambers, All rights reserved. Please feel free to share this content with others, post on your blog, your Facebook page, etc, but maintain this article’s integrity by including the author and source website link: Maria Chambers at http://www.soulsoothinsounds.wordpress.com

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees