Onze wereld bestaat in deze vorm zodat wij (ons bewustzijn) kunnen leren wie we werkelijk zijn. De mensen in de oudheid noemden dit zelfkennis. Het steeds groter wordende aantal bijna doodervaringen (NDE, near death experience) die worden vastgelegd geeft ons hiervan overtuigend bewijs. Wat is de bedoeling van het leven? Er zijn zoveel dingen die belangrijk lijken en die nog gedaan moeten worden. Allemaal hebben ze onze aandacht nodig en dat waar wij belangstelling voor hebben stuurt ons leven via de vele schijnbaar kleine en onbelangrijke keuzes die we iedere dag maken.

 

 nde1Maar, wat is het wat uiteindelijk echt belangrijk is? Waarom bestaat deze wereld met al haar beperkingen, worstelingen en duisternis? Het antwoord is in essentie erg eenvoudig. Ze bestaat zodat wij (ons bewustzijn) kunnen leren wie we werkelijk zijn. De mensen in de oudheid noemden dit zelfkennis. Het steeds groter wordende aantal bijna doodervaringen (NDE, near death experience) die worden vastgelegd geeft ons hiervan overtuigend bewijs.

Het wegzweven van het lichaam, het niet langer beperkt worden door de fysieke wereld en het binnengaan in de verhevenheid van een eeuwige en spirituele sfeer. De ervaringen van hen die gestorven zijn en weer teruggestuurd, delen veel gemeenschappelijke thema’s.

Ineens is alles weg; je carrière, je kinderen, de televisie, de projecten waar je aan werkte en velen ervaren dan een soort nabeschouwing van hun leven waarbij ze ieder moment ervan opnieuw beleven, maar op een diepere manier voelen. Niet alleen zoals zij dit zelf meegemaakt hebben, maar ook hoe andere mensen zich voelden als gevolg van hun acties. Dit leerproces is de totaalsom van wat zij gedestilleerd hebben uit het leven dat ze hebben achtergelaten.

Wat belangrijk was, was niet wat ze geleerd hebben door lezen of studie of het kijken naar video’s of het nieuws. Maar, bovenal hoe ze anderen om hen heen hebben behandeld. Het gebeurt eigenlijk vanzelf dat je meegesleurd wordt door de gebeurtenissen in je leven en dat je daardoor geen ruimte hebt voor aandacht voor wat echt belangrijk is.

Het is verleidelijk om een pad op te gaan waarbij je veel intellectuele kennis verzamelt of informatie, zelfs spirituele, en dan denken dat je hierdoor vooruitgang hebt geboekt. Maar intellectuele kennis is totaal verschillend van zelfkennis. Dit laatste is gebaseerd op bewuste ervaringen.

Bij een NDE is de ervaring dat niemand je feliciteert als je op aarde succesvol was en dat er ook niemand is die je de schuld kunt geven voor wat je wel of niet hebt gedaan. Er bestaat geen speciale behandeling voor hen die rijk waren of beroemd. Iedereen wordt beoordeeld aan de hand van het door hen behaalde niveau van bewustzijn.

Velen die een NDE hebben meegemaakt beschrijven ook kennis en begrip van het universum vanuit een sprituele invalshoek, een ervaring die niet in woorden is te beschrijven en dat dit begrip van het ene op het andere moment er was. Het wordt dan ook duidelijk dat het inzicht in wat zij moesten doen in het leven niet eens ging over het universum zelf, maar over wie ze werkelijk waren.

Het leven is als een school voor bewustzijn. Soms kregen mensen die een NDE meegemaakt hebben te horen dat ze terug moesten om te leren en meer te doen. Een hoger deel van ons wezen heeft ervoor gekozen om hier te zijn, onder welke omstandigheden dan ook, en onze taak terwijl wij hier zijn, is om over onszelf te leren en ons volledige innerlijke potentie te beseffen. Het is het enige soort "begrijpen" wat niet ergens anders of op een andere manier gedaan kan worden en dat is het doel van deze wereld. Het bevatten van de wereld om ons heen dient alleen als een spiegel waarin wij onszelf duidelijker kunnen zien.

Zoals met iedere school, heeft ook het leven verschillende kwalificaties en niveaus. Iemand kan vooruitgang maken door steeds naar hogere leerniveaus door te groeien naarmate hun bewustzijn groter wordt (en alle daarmee verband houdende eigenschappen zoals liefde en vrede). Het slagen voor het eindexamen van deze school heet “verlichting”, maar het leerproces is eindeloos.

De interacties die we iedere dag meemaken bepalen waarop wij worden beoordeeld. Hoe wij onze dagen en jaren doorbrengen en uiteindelijk wat wij doen met ons leven. Het is belangrijk om dit goed te doen en bewust te besluiten waar wij zijn en waar we door ons eigen leerproces naartoe gaan.

De strijd tegen het duister in de wereld en de wens om het licht van de waarheid te verspreiden, brengt nog grotere leerkansen met zich mee en schept daarnaast ook mogelijkheden voor anderen. Iemand die zich bijvoorbeeld bezighoudt met het verspreiden van de waarheid in de wereld, zal meer over zichzelf leren en tegelijkertijd anderen helpen om hetzelfde te begrijpen, dan iemand die urenlang voor de televisie hangt.

In de onderstaande video zie je een aantal voorbeelden van mensen die een NDE hebben meegemaakt en velen herinneren zich een nabeschouwing van hun leven en dat ze hulp kregen om te bepalen wat belangrijk was in hun leven.

Video

 

Bron : Niburu

{fcomment id=2315}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees