In donkere tijden word je als mens teruggeworpen op jezelf. Wanneer je niet meer wordt afgeleid door wat er zich buiten je afspeelt, het donker wordt en stil, kun je je met de binnenkant gaan bezighouden.  Ik nodig je uit om in deze tijd van het groeiende licht op weg naar kerst jouw eigen innerlijke licht mee te laten groeien en het donker te overwinnen. Met de geboorte van het Kerstkind is dat innerlijk licht op aarde gekomen, om te groeien in de mensen. Door je hier op af te stemmen kun je meegroeien.

 

Oudepijnloslaten

 

Wet van Aantrekking

In mijn werk krijg ik vaak te maken met mensen die al heel veel aan persoonlijke ontwikkeling hebben gedaan. Ze zijn al jaren op zoek naar een oplossing voor hun problemen en bijna allemaal zijn ze op zoek naar zichzelf. En tijdens deze zoektocht hebben zij talloze therapeuten bezocht, sessies ondergaan, trauma’s doorleeft en wat ook nog meer. Soms hielp het even, soms ook wat langer, maar meestal was het niet blijvend. Er kwamen weer nieuwe uitdagingen op hun pad, waardoor het leek alsof al het harde werken voor niets was geweest.

Opmerkelijk genoeg vinden heel veel mensen dat ze al zoveel hebben gedaan, dat het nu maar een keertje goed moet zijn. En klaar. Dat er niets meer kan zijn. Maar toch voelen zij zich niet zo goed en ervaren zij het leven met enige regelmaat als een ware worsteling. Zij zijn nog steeds aan het overleven….

Lieve mensen, zolang het leven jou niet laat zien dat het goed gaat met je, dan is er werk aan de winkel. Dan is er nog iets op te lossen. Volgens de Wet van aantrekking is dat wat je terugziet in je leven, een afspiegeling van je eigen innerlijk. Het is je eigen uitstraling, dus als jij je niet goed voelt over jezelf, dan resoneert een ander op die trilling en trek je situaties aan, die jouw gevoel over jezelf alleen maar bevestigen. Maar toch zoeken we het vaak nog steeds bij een ander.

We reageren allemaal anders op pijn, maar waar het in ieder geval op neerkomt, is dat we de situatie of persoon willen veranderen en niet kunnen accepteren. Dat lijkt vaak zelfs een onmogelijke opgave …. Maar als je leert het bij jezelf te zoeken in plaats van bij de ander, dan kan het oplossen.

Op het moment dat je een oplossing blijft zoeken door iets aan een situatie of persoon te willen veranderen, blijven wij deze ongewenste situatie voeden. Alle energie gaat naar datgene, wat je juist niet wil. Maar daarmee wordt het alleen maar erger en trek je uiteindelijk meer soortgelijke situaties aan. En dat is nu precies wat er ook op grote schaal op wereldniveau plaatsvindt met bijvoorbeeld de onbetaalbare zorg, met oorlogen en andere situaties waar we ons zorgen over maken en waarvan we willen dat het anders is.

Uiteindelijk zet je alle energie klem en lijkt er geen oplossing meer mogelijk en ondertussen doen we er alles aan om onze eigen pijn maar niet te hoeven voelen. Als we echter leren de energiestromen te herkennen zoals hierboven beschreven, dan kan alles veranderen.

Doe je dit niet, dan groeit jouw pijnlaag en zullen de situaties waarin je terecht komt, alleen maar erger worden en kom je in een neerwaartse spiraal naar beneden terecht.  Dan kun je kiezen: ga je jezelf verdoven of ga je er wat aan doen?

De vijf lagen van Bewustzijn

Als er iets gebeurt wat ons raakt, dan komen we in de eerste laag van ons bewustzijn terecht. De eerste laag van ons bewustzijn is de laag van woede. Het is de laag van de laagste trilling, de laag van angst, onmacht en haat. Uit deze woede volgt frustratie, slachtofferschap en/of afhankelijkheid. Meestal voelt het alsof jou onrecht wordt aangedaan. In deze fase ontwikkelen veel mensen depressies en angsten.

De tweede laag van ons bewustzijn is de laag van pijn en verdriet. Het is goed als je in deze fase terecht komt. Dan kun je er wat mee gaan doen in plaats van in jouw boosheid te blijven hangen. Door verdriet en pijn te voelen, trek je een deur open en komt er informatie vrij. Als je jezelf daarentegen zielig blijf voelen en je wilt niets meer met de ander te maken hebben, dan blijf je in de eerste laag hangen. Je hebt nu de keuze: beseffen dat je het zelf doet,  of niet voelen. mensen die niet willen voelen, gaan zich in deze fase verdoven met drank of drugs, spiritualiteit, ideeën, lapmiddelen … en dan lijkt het alsof je het weer aankunt, dat je eraan kunt ontsnappen, maar daarmee zak je in werkelijkheid terug naar laag 1 van afhankelijkheid.

 

De derde laag van ons bewustzijn is een scharnierpunt. Het is de laag van verbinding en de laag van het besef dat je het zelf doet. Je kunt nu kiezen, het is een  uitnodiging om met je thema’s klaar te komen door te beseffen:

  • ik ben de enige die verantwoordelijk is voor dit en niemand anders;
  • ik bepaal of ik het aankan (en dat kun je want anders was het er niet).

Hoe sneller jij beslist dat je zelf kunt kiezen, hoe sneller jij kunt veranderen. In fase 1 en 2 zit je in je hoofd en geef je de ander de schuld. Daarmee creëer je een illusie buiten jezelf, dat is niet zo, maar zo voelt het wel. Als je nu in de derde laag gaat zitten, kan het gronden.

Als je nu beseft: ‘ik doe dat met mezelf, niemand anders’, dat het niet erg is dat je een uitnodiging krijgt, dat je geen fout maakt, maar dat je groeit en dat je niet afhankelijk bent van anderen, maar dat je alleen zelf die beweging maakt, dan kom je in fase 4 terecht.

In fase 4 – de vierde laag van ons bewustzijn, de laag van liefde versus angst – ontvouwt het proces zich uit liefde en staat in het teken van deel uit willen voelen van, omdat je altijd een deel bent van het grote geheel. En alles gebeurt omdat het leven alleen maar liefde is. In deze fase kun je leren te handelen vanuit liefde door alles in jou (of je kind ….) krachtig aanwezig te laten zijn. Vandaag lukt dat misschien niet, maar morgen wel. Of je komt in de laag van angst terecht: als het maar goed gaat nu ….

Als je je dit kunt beseffen kun je doorgroeien naar laag 4 en 5, de lagen van liefde versus angst en het leven vanuit verbinding en eenheid, dat alles goed is zoals het is. Dat alles één is.

Doorleven 

Je kunt alleen een oplossing in jezelf zoeken. Er is geen andere weg naar vrijheid toe.

Wat je terugziet in je leven klopt altijd. Voel vooral dus je eigen pijn en laat een ander met rust. Voel het desnoods de hele dag door. Je zult merken dat het je niet lukt om je de hele dag door slecht te voelen … vaak zul je merken dat het aan het eind van de dag weg is …. Gefeliciteerd! Je hebt gewonnen. Je hebt een belangrijke stap gezet op weg naar jezelf.

Tot slot

Soms kan het lijken dat je opnieuw situaties aantrekt, die lijken op het voorgaande. Dat is niet erg, je zult merken dat je steeds sneller en makkelijker ook deze pijn kunt overwinnen. Je neemt immers steeds meer ervaring mee om die stap te zetten naar onafhankelijkheid toe. Dat is hoe het leven in elkaar steekt. We zijn hier om te ervaren en te evolueren, dat zijn geen lineaire processen, maar ronde processen, die ons steeds sterker, krachtiger en zuiverder maken.

Eigenlijk mogen we daar dankbaar voor zijn. Het is de enige weg naar zelfliefde toe. Als je leert voelen, deze zelfliefde als in een proces van totale aanvaarding van dat wat er gebeurt, dan kun je alles aan. Het is er immers nooit voor niets.

Wees niet bang, want het hoeft niet anders te zijn. Het klopt altijd. Als je nu denkt dat het goed moet zijn, leef je vanuit angst. Liefde is totale acceptatie. Zo van: ‘Het is goed nu’. Ik voel en ga er door heen. Als je dan kunt beseffen dat alles één is, dan voel je geluk.

Over de auteur:

Nefertum (www.nefertum.nl)

In mijn praktijk ondersteun ik mensen bij het loslaten en accepteren van trauma’s en andere gebeurtenissen door middel van energetische sessies in combinatie met het intuïtieve coachgesprek. Ik ga ervan uit dat je vanuit inzicht werkelijk kunt veranderen, dat alles reeds aanwezig is in jezelf om gelukkig te zijn. Ik help je de weg daar naar toe te vinden.

 

Bron : Nieuwetijdskind

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees