Ik zie mijn beschermengel al sinds ik een kind was en praat de hele tijd tegen hem, dus ik vind dit een beetje een vreemde vraag. Ik ben nochtans erg blij met deze video, waarin filmmaker Sorcha Mc Cauley mensen deze specifieke vraag stelt. De video dient om de lancering te vieren van de paperback versie van 'Een Boodschap van Hoop van de Engelen', in het VK en Ierland, op 20 juni.

 

 

Beschermengel

 

Kijk hier even naar de video: http://youtu.be/zVJ4nsStPfo

Dus, moest je je beschermengel zien, wat zou JIJ hem dan zeggen?

De engelen zeggen me dat denken over deze vraag iedereen zal helpen op een andere manier te denken over hun beschermengel, zelfs zij die zeggen niet te geloven in engelen. Dat, eens je nagedacht hebt over deze vraag, deze vraag nog verscheidene keren in je hoofd zal opduiken, en dat erover nadenken je relatie met je beschermengel zal verdiepen. De waarheid is dat je beschermengel elke gedachte die je ooit had kent. Het is alsof hij jouw gedachten al kent vooraleer jij je ervan bewust wordt, enje dan al begint in te fluisteren hoe op die gedachte te reageren. Toch heb jij vrije wil gekregen. Je beschermengel kan daar niet aan voorbij. Hij kan alleen helpen wanneer jij zijn hulp vraagt.

De meesten onder ons hebben op een bepaald moment in ons leven God en de engelen om hulp gevraagd. Misschien was het een eenvoudig vanuit het hart 'God, help me', toen we in een crisis waren. Door dat één keer vragen om hulp hebben we de engelen de toestemming gegeven om ons te helpen.

Maar hoe vaker je om hulp vraagt, hoe meer je je beschermengel de toestemming geeft je te helpen, hoe meer je waarschijnlijk het advies hoort dat je krijgt. Ik weet dat het niet voor iedereen makkelijk is om het advies dat gegeven wordt te herkennen en te aanvaarden.

Je moet vertrouwen en geloven – moest iedereen zijn beschermengel kunnen zien zoals ik, dan zou er geen twijfel meer zijn.

Ik zag dit ook bij mijn vriendin en agent Jean, toen ik haar tien jaar geleden voor het eerst ontmoette. Ze was heel terughoudend en nogal cynisch over God en de engelen. Door de jaren heen heb ik haar geobserveerd en ze heeft geleerd meer te luisteren, ik heb haar beschermengel haar zien helpen. Na verloop van tijd heeft ze geleerd te luisteren en meer te reageren, maar ik weet dat ze dat zelfs vandaag nog moeilijk vindt. Soms wordt me gezegd alles te doen wat Jean ook zegt, en dan weet ik dat ze naar de engelen luistert, maar bij momenten wordt me gezegd dat ze niet goed heeft geluisterd en haar eigen menselijk accent erop heeft gelegd en het resultaat niet echt is wat het moest zijn.

Niemand van ons doet het altijd zoals het moest. We zijn allemaal mensen. Ik zie engelen fysiek en hoor ze duidelijk. Toch doe ik soms niet wat ze zeggen.

Vorige week wilde ik naar een veld gaan naast mijn huis, en de hoge grassen maaien. De engelen zegden me dat niet te doen, dat er teveel netels waren. Ik hield vol en zegde hen dat ik hun hulp niet wilde en dat ik het op mijn eigen manier zou doen. Ik maaide wat gras af en stapte zijlings in een hoop brandnetels en verstuikte mijn enkel ernstig. Ik kon het de engelen niet verwijten, ze hadden me gewaarschuwd.

Vorige week keek ik naar een jongen van een jaar of vijf die in het park speelde. Zijn bal viel in hoog gras, hij kon hem niet zien en liep er achter. Ik keek toe hoe zijn beschermengel hem toefluisterde dat hij de verkeerde kant uit ging, en hoe hij hem de juiste richting aanwees; de jongen keerde zich onmiddellijk in de richting van de bal. Kinderen horen engelen zo vanzelf, ze vragen zich niet af wat er hun gezegd wordt.

Ego speelt een spel met ons, we willen geloven dat wij het zelf allemaal het beste weten, en we kunnen het ook zonder enige hulp. Het ego is belangrijk, maar we moeten opletten dat 'de andere kant' niet binnenkomt en een goede intentie vervuilt en het doel ervan minder waarachtig maakt. Wanneer je naar 'die andere kant' luistert, dan duw je de stem van je beschermengel weg, en wordt zijn stem zwak en moeilijk te horen. Toch zal de stem van je beschermengel er altijd zijn, en zal die met aandrang vragen naar hem te luisteren.

Als deel van je leerproces in het meer gaan luisteren naar je beschermengel kan je nog eens nadenken over de vraag 'Wat zou je zeggen tegen je beschermengel moest je hem zien?'

Zeg tenminste een dag per week tegen jezelf: 'Wat zou ik vandaag zeggen tegen mijn beschermengel?'. Neem de gewoonte aan om met hem te communiceren. Ik weet dat je het leven dan wat makkelijker zal vinden, en dat je er meer vreugde in zal hebben. Moedig ook anderen aan om hierover na te denken, en deel de link naar de video met iedereen, ook zij die niet geloven in engelen.

Laten we veel mensen die nooit hebben nagedacht over het hebben van een beschermengel doen stilstaan bij wat zij zouden zeggen tegen hun beschermengel, moesten ze hem zien.


Zegeningen voor jou, je familie en geliefden


Lorna Byrne


Vertaling : Fran Tielemans

Bron : Maitreya

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees