In de Chinese traditie begint rond 8 februari het ‘Jaar van de Rode Vuur-Aap’, en alleen al aan die term kunnen we voelen dat het een intens jaar wordt, met veel energie en beweging. Een jaar waarin we allen best alert zijn op de balans  tussen yang en yin. Zij die van nature (vanuit de persoonlijkheid) eerder yang zijn, kunnen zich al snel laten meeslepen door de sterke energie-bewegingen, en zo de focus op het uiteindelijke doel verliezen. Ze creëren daarom best geregeld momenten van ontspanning, van introspectie, van rust en stilte. Zij die eerder yin van aard zijn, kunnen dan net weer gebruik maken van de bruisende energie van dit jaar, om zo makkelijker de nodige actie te ondernemen die nodig is op hun weg.

 

2016

Een aap is een dier dat graag in groep leeft, en goed kan samenwerken wanneer nodig, en samenwerking is dan ook een hoofdthema van 2016. De vorige jaren was er zeer veel herschikking binnen het groepsgebeuren. Oude aflijningen en resonanties zijn afgebrokkeld, en nieuwe zijn zich al een tijd aan het vormen, zodat mensen zich het komende jaar zullen verenigen om nieuwe groepen te vormen, werkend aan een doel dat op onbewust level zeer goed gekend is, maar dat nog niet echt duidelijk is in het bewuste. Een aap is ook druk bezig, speelt graag, en is snel afgeleid. Ook dit is een reminder voor het komende jaar: alert zijn op onze focus, telkens weer naar het hier en nu komen wanneer we in de mind druk bezig zijn met het plannen van onze toekomst, maar ook: durven tijd maken om te spelen. Spelen ontspant al onze lichamen, en maakt dat we nadien weer opgeladen en efficiënter aan de slag kunnen.

Numerologisch zijn er ook boeiende dingen te zien. Met 4 powermaanden (maanden met een ‘meestertrilling’) en daarbij nog 3 maanden met een sterke vibratie van verandering en beweging, kunnen we al duidelijk merken dat er zeer veel beweging zal zijn in 2016, en dat er daarom een extra focus op aarding mag liggen, om die beweging ook om te zetten in manifestatie. Vooral in deze maanden is er zeer veel groeipotentieel en goddelijke inspiratie aanwezig, waardoor we grote stappen zullen zetten in ons eigen proces, in ons leven en ook als maatschappij.

De 16 wijst er wel op dat we af en toe kunnen dooreengeschud worden, en wanneer dat gebeurt, is dat omdat het nodig is. Soms moeten we dooreengeschud worden om te zien wat gezien dient te worden, en om eindelijk net dié stappen te zetten die nodig zijn om onze weg harmonieuzer verder te zetten. De 16 doet ons glashelder inzien waar onze illusies liggen, dat wil zeggen waar onze overtuigingen niet meer afgelijnd zijn op wie we écht zijn, op onze trilling die we nu aan het belichamen zijn. Zelfreflectie en meditatie zullen dit alles in goede banen leiden, en zullen ons helpen onze energie en overtuigingen te herschikken. 

Sowieso zullen er nog belangrijke ‘afwerkingen’ gebeuren dit jaar – 2016 is een 9-jaar, en vooral op familie- en gezinsgebied wordt er karma geneutraliseerd. In het schoonmaken van onze ‘wortels’ ligt een belangrijke sleutel naar aarding, dus alle bewustwording die we rond dit thema kunnen realiseren is meegenomen. Inzicht is ook een sleutelwoord dit jaar: de eigen patronen in (allerlei) relaties bekijken, begrijpen, en van daaruit nieuwe patronen gaan bouwen waar dat nodig is. De 9 brengt dan ook het komende jaar een definitieve afsluiting van oude structuren, van oude groepsverbindingen, van oude sporen. De synthese die we allen zullen maken bij het aflopen van deze 9-jarige cyclus – en van heel ons leven tot nu - , zal dienen als bouwmateriaal voor de nieuwe fase die zich steeds sterker inzet.

De 9 geeft ook aan dat er veel healing zal gebeuren op het emotioneel lichaam. De grote gevoeligheid van de 9 raadt ons wel aan om nog meer dan anders grenzen af te bakenen, onze aura te zuiveren en onze eigen emoties effectief te leren kanaliseren. Zeer veel mensen zullen dit jaar innerlijk de roep voelen om zich in te zetten voor één of andere vorm van dienstbaarheid. Wie blijft oog hebben voor het eigen aardings-proces, zal ook merken dat de intuïtieve waarneming dit jaar sterk zal uitbreiden, en dat nieuw potentieel zich toont.

Dat op 8 november 2016 de 45ste  (4+5=9) president van de VS wordt verkozen, is ook geen toeval. Onder het beleid van deze president zal een soort keerpunt ingeleid worden, ofwel doordat hij of zij waarlijk de vernieuwing inzet, of doordat zoveel oude pijnpunten uit het collectief naar boven komen, dat men niet anders zal kunnen dan er daadwerkelijk mee afrekenen en hogere aflijning inbrengen. Mensen zullen duidelijk voelen en beslissen: ‘Zo willen we het niet meer’, en dat overal ter wereld.
De powermaanden van 2016 zijn februari (11/2), april (22/4), juni (222/6) en november (11/2). Dan kunnen we de nodige uitdagingen overwinnen en grote verschuivingen en spirituele groei neerzetten.

2016 zit ook barstensvol nieuwe openingen, uitbreiding en overvloed, zolang we ons blijven aflijnen op ons ware Zelf, contact houden met onze innerlijke rustige stille kern, én goed zorgen voor ons fysieke lichaam. Maar vooral onze intenties plaatsen, vanuit hart en ziel, voor meer vrede, liefde, vreugde, humor en relativeringsvermogen, zal maken dat we aan het eind van 2016 met een tevreden gevoel kunnen terugblikken, en merken dat onze individuele en collectieve wereld er weer een stukje mooier op geworden is, en daar gaan we voor!  

Keep the Faith  

Fran

 

Bron : Maitreya

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees