Deze nieuwe maan luidt de periode van de Maan van de Kortste Nacht in. Het betekent dat we ons dicht bij Midzomer bevinden, het hoogtepunt van het licht. Het thema dat hierbij hoort is ‘rijping’. In de natuur hebben de bloemen zich geopend en na de bevruchting groeien ze nu uit tot vruchten. De hemelse invloeden leggen vooral de nadruk op emotioneel volwassen worden. Besef dat je zelf de regie én de verantwoordelijkheid hebt om jouw wensen te laten volgroeien. De Maan en de Zon staan in het luchtteken Tweelingen. Mercurius loopt nog wel in Tweelingen, maar niet meer retrograde, dus de linkerhersenhelft werkt weer op volle toeren!

 

nieuwe_maan_juni_2015_petra_stam

Veel van van alles (willen) weten, veelzijdigheid en verstandelijke behendigheid vormen de kracht van Tweelingen. Echter, het omzeilen van gevoelens en emoties (het verstand vindt wel weer een uitweg) kan een valkuil zijn.

Het tweede meest nauwe aspect aan de hemel wordt gevormd door Mars die direct naast de Maan en de Zon staat. Dit geeft energie, doorzettingsvermogen, doelgerichtheid en de moed om jezelf te zijn. Wat je wilt moet en zal gebeuren. De Maan-Marsinvloed maakt hartstochtelijk, spontaan en zorgt ervoor dat emoties direct worden geuit. Net als tijdens de afgelopen volle maan kun je jezelf en anderen tactisch of juist recht voor z’n raap vinden.

Maar als het gaat om emoties en scherpzinnigheid, vraagt het vierkant tussen de Maan en de Zwarte Maan extra alertheid… Via de Zwarte Maan kijk je in de spiegel en zie je jouw essentie, jouw uniciteit. Door de Zwarte Maan kun je je ziel manifesteren, alleen krijg je hiervoor niet altijd meteen waardering, waardoor dit ook pijn kan doen. De Zwarte Maan staat in een spanningsaspect met de Maan, wat de werking van Maan ondermijnt. Het is lastiger om emoties te uiten en ermee om te gaan. In het contact met anderen kan je bang zijn te worden afgewezen op je gevoel of emotie. De kans bestaat dat je hierdoor dingen doet of zegt die je helemaal niet meent. Zo raak je nog verder bij jezelf vandaan… Wees je dus extra bewust van je gevoelens of emoties, onderzoek ze en blijf trouw aan jezelf bij het omgaan met en uiten van je gevoel. Het helpt om contact te maken met je intuïtie in plaats van weg te vluchten voor je gevoeligheid.

Petra Stam

Petra Stam is spiritueel coach, tarotist en klassiek homeopaat. Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. kun je vinden in In het licht van de Maan van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Van Petra Stam zijn ook de 13 manen - Verjaarskalender en de Maankaarten: De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording.

 

Bron : Earth Matters

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees