Op het einde van maart en het begin van april verschijnt er een planetair patroon dat een yod genoemd wordt. Dit patroon is samengesteld uit Saturnus in Schorpioen sextiel met Pluto in Steenbok, met Jupiter in Tweelingen aan de top ervan. Dit patroon kan onze kennis en visie uitbreiden, maar vraagt wat aanpassingen om de juiste balans te vinden. We kunnen ons dan aangetrokken voelen tot informatie (Jupiter in Tweelingen) die ons nieuwe en intrigerende dingen laat zien. De uitdaging is te kijken naar wat echt van waarde is voor ons en naar de moeite die vereist is om dit in ons dagelijkse leven in te passen.

 

volle-maan-1De Eclips van Volle Maan op 25 april is uiterst krachtig, daar hij aflijnt op Mars, Venus, Saturnus en Pallas


Op 6 april zal Venus aflijnen op Mars in Ram, wat onze passie en drive in relaties versterkt. Nieuwe verbindingen kunnen dan gemaakt worden, samen met een hernieuwing van gevoelens in bestaande relaties. Een moeilijk aspect met Neptunus brengt een neiging mee tot begoocheling en verwarring. Toch kan deze energie ook gebruikt worden om creatieve en healende activiteiten aan te vatten.


De Nieuwe Maan heeft plaats op 10 april op 21 graden Ram. Deze maanstand staat ook voor een nieuw begin. Het is afgelijnd op Mars, Venus en Eris. Ram en heerser Mars hebben zelf-georiënteerde, onafhankelijke eigenschappen, daar waar Venus gefocust is op het creëren van harmonie en gelijkheid. Andere ram-trekken zijn assertiviteit, stoutmoedigheid, pionier zijn en competitiviteit. De focus ligt op het leren balans brengen tussen onze actieve en onze ontvankelijke kant en het vervullen van onze eigen behoeften in dichte relaties. Eris is een pas ontdekte dwergplaneet met een joker-thema, daar ze genoemd werd naar de Griekse Godin van Chaos en Disharmonie. Het Sabijnse symbool voor deze graad: ‘Een bokser betreedt de ring; de bevrijding en verheerlijking van sociale agressiviteit;’ suggereert de behoefte om balans te vinden tussen yin en yang krachten.

Op 12 april keert Pluto in Steenbok retrograde, wat het begin is van een vijfmaanden-cyclus die gebruikt kan worden om naar de eigen verborgen angsten en het gebruik van persoonlijke macht te kijken. In die periode kunnen we diepe inzichten krijgen en een nieuwe diepte in ons bewustzijn over ons levensdoel. Op dezelfde dag vormt Saturnus in Schorpioen nogmaals een uitdagende inconjunctie aspect met Uranus in Ram (de tweede keer), ons eraan herinnerend om balans te zoeken tussen de krachten van samenwerkende en onafhankelijke actie. Deze combinatie van planetaire krachten kan ook aarde-veranderingen meebrengen, dus wees voorbereid.

Mars in Ram lijnt af met de Zon op 17 april, wat een dappere en pioniersbenadering begunstigt voor het lanceren van persoonlijke projecten, doelen enz… Grote doorbraken kunnen gemaakt worden door het doorbreken van alle obstakels naar succes. Deze energie moet gekanaliseerd worden met focus en behoedzaamheid om ongelukken of andere onwenselijke gevolgen te vermijden. Dit aspect werkt van 11 tot 20 april.

Op 20 en 21 april zijn er aspecten van Mercurius met Uranus en Pluto. Deze periode kan doorbraken of afbreken van communicatie meebrengen, daar ze alles intenser en dieper maken. Belangrijke inzichten kunnen dan verkregen worden. Hou zeker een dagboek bij om die te noteren.

De Eclips van Volle Maan op 5 Schorpioen 46 op 25 april is uiterst krachtig, daar hij aflijnt op Mars, Venus, Saturnus en Pallas. Schorpioenthema’s zijn bijvoorbeeld diep bewustzijn, vindingrijkheid, samenwerking, en het oude en verouderde los laten. Pallas, een asteroide genoemd naar de Godin van Wijsheid en Rechtvaardigheid helpt ons ook patronen te bekijken met meer holistisch bewustzijn. Welke zijn waardevol en welke kunnen we loslaten? De aanwezigheid van Saturnus herinnert ons aan het belang van het tegemoet komen aan engagementen voor onszelf en anderen. Het Sabijns symbool voor 6 Schorpioen/Stier: ‘de overwinning van de afgescheidenheid door groeps-samenwerking’, en ‘de gepassioneerde zoektocht naar nieuwe waarden, die op elk level een overvloediger leven beloven’ belichamen de thema’s van hierboven.

Dan is er ook een grote waterdriehoek tussen de Maan in Schorpioen, Neptunus in Vissen en Ceres in Kreeft. Dit patroon helpt ons duidelijkheid te krijgen over onze gevoelens en onze behoeften, en helpt ons ook onszelf en anderen te koesteren en te steunen. Deze grote driehoeken kunnen kansen en beloningen brengen voor hen die voordien inspanningen hebben gedaan om naar hun doel toe te werken.

De maand sluit af op een ernstiger toon, met de Zon en Mars in Stier opposiet met Saturnus in Schorpioen van 28 tot 30 april. Deze stresserende aspecten kunnen inzichten brengen in verband met moeilijkheden of vertragingen. De acties van anderen kunnen ons proces blokkeren. We kunnen deze tijd gebruiken om meer op onze hoede te zijn en ook flexibel, om onze doelen te herstructureren, en stap voor stap vooruit te gaan.

Mei wordt gekenmerkt door eclipsen in Stier en Boogschutter! Blijf afgestemd!

 

door Dorene Carrel

 

Bron : Nieuwetijdskind

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees