Als een buitenaards schip met bijna de lichtsnelheid de aarde nadert kunnen we het met de huidige technologie detecteren, zo zeggen wetenschappers. Hun studie laat ook zien dat reizen in de buurt van de lichtsnelheid niet zonder gevaar is. Bij een botsing met een korreltje stof zou een kracht vrijkomen die gelijk staat aan de ontploffing van 2400 kilogram TNT. Ingenieurs Ulvi Yurtsever en Steven Wilkinson van defensie-aannemer Raytheon in Californië zeggen dat ruimteschepen bij snelheden rond de lichtsnelheid interacteren met de kosmische achtergrondstraling. Deze microgolfstraling zou kort na het ontstaan van het heelal zijn uitgezonden.

 

lichtsnelheid-ruimteschip

 

Ruimteschepen die met hoge snelheden door het heelal reizen komen in aanraking met fotonen die deel uitmaken van de kosmische achtergrondstraling, waardoor er hoogenergetische gammastraling ontstaat, citeert MIT Technology Review het tweetal.

De onderzoekers schatten dat elke vierkante centimeter ruimte meer dan 400 micrgolffotonen bevat. Dat zou betekenen dat ruimteschepen iedere seconde in botsing zouden komen met duizenden miljarden fotonen, waarbij elektron-positron paren ontstaan. Deze paren zouden een ruimteschip afremmen.

Als dit soort ‘relativistische’ ruimteschepen door de interstellaire ruimte schieten, laten ze een vingerafdruk achter die met de huidige generatie telescopen te zien moet zijn. Ze worden zo genoemd omdat de relativiteitstheorie van Einstein aan de basis van het idee ligt. Einstein ontdekte dat naarmate voorwerpen versnellen in de ruimte, de snelheid aan welke de tijd voor hen passeert, vertraagt. Dat effect is verwaarloosbaar in bijvoorbeeld vliegtuigen, maar bij ruimtetuigen die rond 98 procent van de lichtsnelheid vliegen is het wel bijzonder sterk.

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees