De Amerikaanse National Archives heeft onlangs unieke details vrijgegeven van Project 1794. Het doel van het project was het bouwen van een supersonische vliegende schotel. Uit het vrijgegeven materiaal blijkt dat de Amerikaanse luchtmacht een inmiddels opgeheven Canadees bedrijf had ingehuurd om de toestellen te bouwen. In een memo die dateert van 1956 worden de resultaten van vluchten met prototypes samengevat. De schotel zou een topsnelheid moeten behalen van Mach 3 tot Mach 4, aldus het document.

 


Verticaal

Als de plannen waren doorgezet zou het eindresultaat een schotel geweest zijn die met een snelheid van ruim 4000 kilometer per uur door de stratosfeer zou razen. Het object was ontworpen om verticaal op te stijgen en te landen (Vertical Take-Off and Landing).

Met de vliegende schotel zou je binnen een half uur van New York naar Miami kunnen reizen. Uit het document blijkt ook dat het project beter verliep dan gehoopt en dat de schotels beter zouden presteren dan vooraf werd gedacht.

 

Hoogte

Waarom werd het project uiteindelijk stopgezet? Waarom zijn de schotels niet ingezet tijdens oorlogen? Het bouwen van een prototype kostte naar schatting ruim 3 miljoen dollar, geen exorbitant hoge prijs voor een dergelijke geavanceerde technologie.

Het probleem met de andere vliegende schotels die werden ontwikkeld tijdens hetzelfde programma was dat ze de gewenste hoogte niet bereikten. In 1960 trok het leger formeel de stekker uit het project.

 

Video

 

 

Bron : Niburu 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees