Menselijke vrijwilligers zijn in staat gebleken de staart van een rat te laten bewegen met hun gedachten. Seung-Schik Yoo van de Harvard Medical School in Boston en zijn collega’s hebben een systeem ontwikkeld waarmee een mens via een computer aan een rat wordt gekoppeld zonder dat er implantaten aan te pas komen. De hersenactiviteit van de vrijwilligers werd gemeten aan de hand van een elektro-encefalografie (EEG). Een rat werd onder narcose gekoppeld aan een apparaat dat de neuronen van het dier deed vuren op het moment dat de motorische cortex werd gestimuleerd door middel van ultrasone trillingen.

 

telepathie  

Verlamd

Op het moment dat de vrijwilligers de staart van de rat met hun gedachten probeerden te bewegen, werd er een signaal naar de computer gestuurd. De computer vertaalde dit signaal in ultrasone trillingen, waarna de motorische cortex van de rat werd gestimuleerd, en de staart begon te bewegen. Alle zes vrijwilligers konden de staart van de rat moeiteloos laten bewegen.

Yoo zegt dat de techniek in de nabije toekomst zou kunnen worden gebruikt door mensen die verlamd zijn geraakt. Die zouden door middel van gedachten hun ledematen weer kunnen leren gebruiken.

Patronen

Ricardo Chavarriaga van het Polytechnisch Instituut in Lausanne merkt op dat het effect van de ingreep kon worden waargenomen omdat de rat onder narcose was, maar dat niet duidelijk is wat er zal gebeuren als het dier bij bewustzijn is.

Yoo werkt het onderzoek verder uit en bestudeert andere patronen van hersenactiviteit die mogelijk informatie over iemands gedachten en gevoelens kunnen overdragen. De studie is verschenen in het tijdschrift PLOS ONE (pdf).

 

Video

 

Bron : Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees