Na een groot onderzoek van de Universiteit van Southampton is geconcludeerd dat iets van ons blijft voorbestaan na onze dood. Bijna-doodervaringen en uittredingen zijn echt en vinden plaats als het lichaam klinisch dood is, luidt het. Wetenschappers dachten altijd dat het brein na een hartstilstand niet langer dan een halve minuut actief bleef, maar uit het nieuwe onderzoek blijkt dat mensen tot enkele minuten na hun dood nog ervaringen kunnen hebben. De onderzoekers analyseerden 2060 gevallen van hartstilstand waarbij de patiënt drie minuten of langer dood was verklaard. Van hen kon 46 procent zich ervaringen herinneren die na hun dood hadden plaatsgevonden.

 

Leven-na-dood

 

Sommigen vertelden na hun reanimatie dat ze een helder licht hadden gezien of door een gids waren gewenkt. Anderen zeiden dat ze naar het plafond zweefden en daar zagen hoe artsen aan het werk waren.

Een 57-jarige maatschappelijk werker die op de operatietafel ‘stierf’ kon zich alles wat zich in de operatiekamer had afgespeeld levendig herinneren. Het medische personeel bevestigde naderhand dat zijn verhaal klopte. De man had tot twee keer toe een piepje gehoord dat een monitor iedere drie minuten maakt. Zo wisten de onderzoekers dat de man tussen de drie en zes minuten ‘dood’ was geweest.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Resuscitation.

 

Bron : 9fornews

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees