Er zijn drie verschillende soorten van geesten situaties waar u mee te maken kunt krijgen. Iedere situatie is op zijn manier uniek. Met iedere situatie dient er anders mee worden om te gaan. De eerste haunting is een situatie waar herhaling de drijfveer is. Het is als een film die telkens herhaald wordt. Bijvoorbeeld een geest met een traumatische ervaring die in zijn trauma is blijven hangen. De geest blijft in visuele cirkel en niet wetende dat de belevenis zich continu herhaald. Het is een achtergebleven energie, meestal voelt deze energie de mens niet aan.

 

 

 

De tweede is de intelligent haunting. Deze geesten zijn zich volledig bewust van hun omgeving en van u. Meestal zijn zij in uw huis om hier thuis te zijn (zij zien het als hun plaats). Ze zijn ongelukkig omdat er iemand anders is. kunnen Zij hebben vaak een emotionele band met iemand of iets wat bij uw woning hoort. Ze kunnen een boodschap sturen voordat ze verder gaan, of ze kunnen het niet aanvaarden dat zij niet meer leven. Wat de reden hiervan ook mogen zijn, ze weten dat ze er zijn en over het algemeen willen ze niet meer weg. Ze kunnen contact leggen met levende mensen.

De derde type haunting is een onmenselijke vorm van geesten. Deze worden in het algemeen als een poltergeist vorm gezien. Poltergeist stijl hauntings zijn de soorten hauntings waar meeste mensen bekend mee zijn. De energievorm heeft de neiging tot het bewegen van objecten, klop geluiden maken, met deuren slaan, het bespelen van entiteiten / mensen, het kan zelfs stemmen produceren en in allerlei vormen verschijnen. De meeste geestenvormen uit deze categorie gaan meestal in richting van een persoon en bespelen deze op verschillende wijze. Onderzoek heeft aangetoond dat ze zich meestal op tieners richten, maar dit kan ook op andere zijn. Degene die wordt bespeelt is zich meestal onbewust van het manifesteren van deze energie. Het is gebruikelijk dat dit kan gebeuren na een zeer tragisch of schokkende gebeurtenis, maar er zijn ook gevallen waarin er geen emotionele problemen waren.

Onmenselijke hauntings is ook een categorie van een meer angstaanjagende energievorm genoemd de demon. Deze gevallen zijn zeldzaam maar hiermee valt niet te spotten. Ze zijn erg gevaarlijk. Over het algemeen kan een demon zich overal manifesteren. Vaak weten de mensen ook niet dat zij onbewust door deze energievorm worden bespeeld. Roep bij de onmenselijke vorm altijd de hulp in van een demonoloog of exorcist.

 

*** Houd er rekening mee dat dit niet is geschreven om iemand bang te maken, het slechts bedoeld ter informatie. Ook te snappen wat paranormale activiteiten betekenen.

 

EVP / ITC:

EVP staat voor Electronic Voice Phenomenon. Een EVP is een mysterieuze gebeurtenis waarin de menselijke klinkende stem van een onbekende bron worden gehoord uit het hiernamaals. Ze worden meestal opgenomen met een soort recorder zoals een cassetterecorder of een digitale voice recorder. Over het algemeen zal men de geluiden niet horen tijdens het verrichten van een EVP-sessie. Maar na het luisteren van de opnames kunnen stemmen / geluiden naar boven komen die niet voor de oor waarneembaar waren. Reacties in een EVP kunnen een antwoord op een vraag zijn, of ze kunnen gewoon iets te melden hebben. Gewoonlijk zal een EVP bestaan uit een woord, een korte zin of gewoon andere vocale geluiden. ITC staat voor Intrumental Trance Communication. ITC komt in zeer grote lijnen overeen met EVP. Alleen ITC gebeurd in beeldende vorm, dus vanuit de definitie van EVP en het waarnemen van onverklaarbare gebeurtenissen in beeldende vorm.aranormale: Het paranormale is een algemene term (bedacht c.a. 1915-1920), een ervaring buiten ‘het bereik van een normale ervaring of wetenschappelijke verklaring’, verschijnselen buiten ons bewustzijn en het huidige vermogen van de wetenschap (om uit te leggen of te meten) . Een medium of paragnost kan communiceren met energievormen die voor andere niet zichtbaar of tastbaar zijn.

 

Infrarood:

Infrarood definieert naar infrarode straling. In het paranormale onderzoek worden deze in een donkere situatie ingezet. Meestal door camera’s op te stellen met infrarood leds, deze gaan aan bij een bepaalde donkerte. Via de camera’s probeert men onverklaarbare gebeurtenissen vast te leggen (zoals geest verschijningen). I.R. is een elektromagnetische straling met een golflengte van tussen 0,7 en 300 micrometer, wat neerkomt op een frequentie bereik tussen ongeveer 1 en 430 THz.


De naam betekent onder rood, de Latijns-infra betekent “onder”. Rood is de kleur van de langste golflengte van zichtbaar licht. Infrarood licht heeft een langere golflengte (en dus een lagere frequentie) dan die van rood licht zichtbaar is voor de mens, vandaar de letterlijke betekenis van minder dan rood.Een cold spot (hot spot, de warme versie) een koude plek, is een term die gebruikt wordt om een onverklaarbare gebied van gelokaliseerde kou of een plotselinge daling van de temperatuur te beschrijven.In het paranormale gebied zijn koude (warme) plekken een teken van paranormale activiteit. De theorie is dat een geest energie gebruikt om zich te manifesteren waardoor een koude (warme) plek ontstaat. Een koude plek bewijst niet het bestaan van een geest. Aangezien er vele rationele verklaringen voor koude plekken zijn zoals tocht, openingen, open ramen en of apparaten en andere items in een huis dat een effect op de temperatuur kan hebben. Als al deze factoren kunnen worden uitgesloten, kan de koude (warme) plek in kwestie een teken zijn van paranormale activiteit.In theorie zijn onderzoekers van mening dat koude plekken gebruikt kunnen worden om te helpen een paranormale aanwezigheid te bewijzen.

 

Matrixing:

Een matrixing is een aangeboren neiging om patronen te herkennen in willekeurige waarnemingen. In principe is het brein op een manier vertrouwd in afbeeldingen of geluiden. Je brein kan vormen waarnemen die er misschien niet eens zijn. Het heeft allemaal te maken met de verwerking van je hersenen en hoe deze dingen waarneemt. Soms kan er op een foto een vorm van een geest waargenomen worden, door de verbeelding van de brein kunnen wij als mensen daar iets in zien. Misschien is het in werkelijkheid helemaal niets of misschien ook wel. We gaan meestal terug naar een locatie om te checken of het inbeelding is of realiteit.

 

Bron: Paranormal Society World

{fcomment id=2306}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees