Heb je weleens het gevoel gehad dat je wakker bent, maar dat je je niet kunt bewegen? Misschien voelde je toen angst, maar je was niet in staat om hulp in te roepen. Deze conditie heet slaapverlamming en de medische uitdrukking is hypnagogie. Als je dit overkomt dan kun je je heel erg angstig voelen, en dat zeker als je ook nog dingen ziet of hoort die er niet werkelijk zijn. Het kan zijn dat je slaapverlamming maar één keer meemaakt of dat het iets is dat zich regelmatig voordoet, zelfs verschillende keren op één nacht.Het goede nieuws is dat slaapverlamming niet wordt beschouwd als een ernstig gezondheidsprobleem.

 Wat is slaapverlamming?

Slaapverlamming is wanneer je wakker bent, maar niet in staat om te bewegen. Het gebeurt wanneer iemand zich in het stadium tussen wakker en slaap bevindt. Tijdens deze overgang ben je dan een paar seconden lang niet in staat om te bewegen of te praten. De symptomen van slaapverlamming zijn het gevoel dat je geluiden hoort, je ruikt iets, levitatie, verlamming, vreselijke angst en beelden van angstaanjagende indringers.

Ooit werd gedacht dat dit een zeldzaam fenomeen was, maar tegenwoordig denkt men dat de helft van de mensen ooit wel een dergelijke ervaring heeft gehad.

Fysiologisch is het nauw gerelateerd aan de verlamming die optreedt als onderdeel van een natuurlijk proces dat heet REM (Rapid Eye Movement), in het Nederlands remslaap genoemd. Zoals de verwantschap met REM suggereert is de verlamming niet compleet, men is in beperkte mate in staat de ogen te bewegen.


Wat kan ik eraan doen om het te stoppen?

Er zijn een aantal veranderingen die je kunt aanbrengen in je leefpatroon die de situatie zullen verbeteren. Een belangrijk advies is om te onthouden dat het gevaarlijk aan kan voelen, maar dat dat het niet is.

Probeer niet zo lang wakker te blijven tot je letterlijk neervalt, want dit soort situaties kan slaapverlamming veroorzaken. Eet gezond. Voorkom dat je hongerig naar bed gaat. Vermijdt cafeïne tenminste 5 uur voordat je gaat slapen. Praat erover met anderen. Een ongezond slaappatroon kan de oorzaak zijn van slaapverlamming. Probeer iedere nacht 8 tot 10 uur slaap te krijgen, ga iedere avond ongeveer dezelfde tijd naar bed, wat ervoor kan zorgen dat de slaapverlamming verdwijnt.

Je concentreren, proberen te bewegen of jezelf te schudden kan ervoor zorgen dat het symptoom onmiddellijk verdwijnt. Slaapverlamming komt het meest voor wanneer je op je rug slaapt. Probeer in een andere houding te slapen. Als je merkt dat het je gebeurt op het moment dat je in slaap valt, probeer dan rechtop te gaan zitten en staar enkele ogenblikken naar een fel licht voordat je weer gaat liggen.

Probeer altijd te ontspannen want het duurt altijd maar een paar seconden of minuten en gaat vanzelf weer weg. Probeer er niet tegen te vechten, het maakt het erger dan het hoeft te zijn, en dan zal het weggaan. Alhoewel je het gevoel hebt dat je niet kunt bewegen, kun je je toch proberen te concentreren om te proberen één vinger te bewegen (of een ander klein deel van je lichaam). Als je dit lukt met een klein lichaamsdeel, dan zal de verlamming wegtrekken.

Probeer enkele malen diep adem te halen zonder te hyperventileren. Herhaal dit een paar keer, meestal helpt dit om het te laten verdwijnen. Onthoudt altijd dat slaapverlamming een fysiek verklaarbaar voorval is en niets meer dan dat. Ga het niet associëren met paranormale dingen zoals spoken of geesten. Dit zal het alleen maar erger maken. Herinner jezelf eraan dat het slechts een lichamelijk en medisch verklaarbaar iets is.

Als je het gevoel krijgt van disassociatie, het uit je lichaam treden, probeer dan de stof van je lakens te voelen, je kleding of het meubilair. Je zult merken dat je dan snel wakker wordt.

 

Bron: Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees