Overlevenden van de tsunami die twee jaar geleden het noordoosten van Japan trof zeggen geesten te zien. Velen van hen schakelen de hulp in van een medium. Volgens Japanse psychiaters zijn verhalen over spookachtige figuren op plaatsen waar nu puin ligt een reactie op de angst na de ramp op 11 maart 2011. “De plaatsen waar mensen geesten zien zijn grotendeels verwoest door de tsunami,” zei psychiater Keizo Hara uit Ishinomaki, één van de steden die het zwaarst werd getroffen door de golven na een aardbeving voor de Japanse kust. “We denken dat waarnemingen van geesten misschien mentale projecties zijn van de schrik die wordt geassocieerd met de desbetreffende plaatsen.”

 

tsunami

Standbeelden

Hij voegde toe dat het enige tijd kan duren voordat symptomen van een posttraumatische stressstoornis zich openbaren bij mensen die tijdelijke huisvesting aangeboden hebben gekregen en voor wie er sinds de aardbeving niets is veranderd.

Shinichi Yamada ontsnapte aan de golven die zijn woning verzwolgen. Hij redde later twee boeddhistische standbeelden uit de resten van het huis. Toen hij de beelden in zijn tijdelijke woning had geplaatst begonnen er vreemde dingen te gebeuren.

Zijn twee kinderen werden plotseling ziek en een onverklaarbare kilte leek het gezin door het huis te volgen. “Toen ik in bed lag voelde ik een paar keer iets over me heen lopen en op mijn borst stappen,” vertelde Yamada aan journalisten.

Ondanks het ultramoderne imago van Japan zijn veel inwoners van het land bijgelovig. Yamada wendde zich net als veel andere mensen in het gebied tot medium Kansho Aizawa.

Vrede

De 56-jarige Aizawa zei tijdens een interview in haar huis dat ze verschillende geesten had gezien. “Er zijn geesten bij die geen hoofd, handen of benen meer hebben,” zei ze. “Mensen kwamen tijdens de ramp op zo veel verschillende manieren te overlijden en bleven achter in het voorgeborchte. Wij zien ze zoals ze eruitzagen toen ze stierven.”

Op sommige plaatsen die zijn verwoest door de tsunami zien mensen geestelijke verschijningen waar eerst supermarkten stonden. Taxichauffeurs mijden de zwaarst getroffen gebieden uit angst geesten mee te nemen.

“Eerst kwamen mensen hier om naar lichamen van familieleden te zoeken,” legde Aizawa uit. “Daarna wilden ze vooral weten hoe iemand was overleden en of de ziel van diegene in vrede rust.”

Veel mensen vragen Aizawa om boodschappen over te brengen aan de doden. Shinichi Yamada zei dat het beter gaat nu hij de twee boeddhistische standbeelden in een heiligdom heeft geplaatst. Hij denkt dat hun geest nu in vrede rust.

 

Bron : Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees