Harry Langjouw (66) had een bijna-doodervaring. Hij ene moment viel hij van de ladder, het volgende moment liep hij door een prachtig halletje met felle kleuren. De hal hield op een gegeven moment op, alles werd grijs en hij besloot terug te keren naar het leven. Langjouw viel in 2001 van een steiger, brak zijn hand en kwam op zijn hoofd terecht. Hij lag vier weken in coma. Het was in september, van de aanslagen in New York heeft hij nooit iets meegekregen. Hij keerde terug uit de dood als een kind. Hij moest alles weer opnieuw leren en wist de namen van zijn twee kinderen niet meer.

 

Bijna-doodervaring

Hij kreeg ook nog eens kanker en raakte zijn bedrijf kwijt, maar hij kwam er weer bovenop. Hij zegt te zijn veranderd door zijn bijna-doodervaring. Hij is rustiger geworden. “Toen ik daar was, voelde het alsof ik op vakantie was. Ik was bevrijd,” zei Langjouw. Hij zag echter geen overleden familieleden.

De ervaringen van mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad zijn verschillend. Er zijn mensen die in coma hun eigen operatie van bovenaf zien. Er zijn ook medici die hun twijfels hebben, maar er ook geen verklaring voor kunnen bedenken.


Bewustzijn

Arts Susan Blackmore gelooft dat mensen in diepe coma niets merken, maar misschien wel in de grenstoestand tussen leven en dood. Maar wat is werkelijkheid? Wat is tijd als je aan ‘de andere kant’ bent?

Over het ontstaan van bewustzijn – in of buiten het lichaam – lopen de theorieën uiteen. Je hoort vaak dat mensen een gevoel van verbondenheid ervaren, een besef.

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees