De Amerikaanse uitvinder Thomas Edison (1847-1931) wilde een apparaat bouwen waarmee hij kon luisteren naar de stemmen van de doden. Dat blijkt uit een hoofdstuk in de memoires van de uitvinder, die afgelopen week opnieuw zijn uitgebracht in Frankrijk. De uitvinder van de gloeilamp en de fonograaf wilde de stemmen van heengegane zielen opnemen. Na zijn dood werd pas bekend dat hij zich bezighield met de geestenwereld. Sommigen dachten in eerste instantie dat Edison een grap maakte of dat het een hoax was, omdat er geen ontwerp van het apparaat is ontdekt.

 

edison-geesten

 

In Frankrijk werd in 1949 een Franse vertaling van het oorspronkelijke dagboek van de uitvinder gevonden, inclusief het laatste hoofdstuk waarin wordt gesproken over het luisteren naar de doden.

Franstaligen kunnen de ongewone zoektocht van Edison vanaf nu herontdekken in een boek getiteld ‘Le Royaume de l’Au-dela’ (Het Koninkrijk van het Hiernamaals). In het boek valt te lezen hoe Edison in de jaren 1870 probeerde te luisteren naar geesten door het geluid van zijn fonografen, de voorloper van de grammofoon, te versterken.

Hij sloot zelfs een pact met een collega van hem, William Walter Dinwiddle. De eerste van de twee die zou komen te overlijden zou vanuit het graf een boodschap naar de ander sturen.

Edison geloofde niet alleen dat geesten bestonden, maar ook dat ze erg spraakzaam waren. Hij stelde zich voor hoe hij de stem van een ander wezen kon opnemen, in dit geval de stem van de doden.

 

Bron : 9fornews

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees