Het contact met het onverklaarbare neemt een grote vlucht. Ongeveer 45 procent van de Amerikanen geeft aan in geesten te geloven. Daarnaast hoort één op de tien Nederlander wel eens stemmen in het hoofd. Enkele jaren geleden maakte filmmaker Frans Bomet een drieluik over spookhuizen in Nederland. Bestaan geesten? Samen met Lise Schimmel, die contact kan maken met geesten en entiteiten, ging Bromet op zoek naar de herkomst van onverklaarbare verschijnselen in Nederlandse woonhuizen. Lidy uit Wolvega is ervan overtuigd dat er geesten op de zolder van haar huis wonen. Ze ziet angstwekkende verschijningen en is er zeker van dat ze een keer door een entiteit van de zoldertrap is gesleurd.

 

 lise

 

Lise komt haar te hulp en Frans is getuige van een wonderbaarlijke ontmoeting op zolder.

VideoAan de Wilhelminastraat in Monster staat een verlaten villa waar het zou spoken. Volgens omwonenden verliet de laatste eigenaar de woning enkele jaren geleden in grote paniek en sindsdien is het huis onverkoopbaar. In het pand zou een overleden bewoner rondspoken en meubels schijnen spontaan te worden verplaatst. Lise ziet op afstand 30 entiteiten in het huis en hoort de reden van het verblijf aldaar.

Sinds haar moeder is overleden maakt Nicole vreemde dingen mee in haar huis. De cd-speler springt spontaan aan met de favoriete muziek van haar moeder en ze hoort vreemde geluiden uit het kastje naast haar bed. Ook ruikt ze onverklaarbare bloemengeuren. Nicole vraagt zich af of het haar overleden moeder is die in het huis rondwaart en haar nog iets wil vertellen.

 

Video

 

Remmy en haar man Peter worden achtervolgd door ongeluk sinds zij hun huis hebben verbouwd. Alle apparaten in huis gaan stuk en er lopen vreemde natte strepen over de pas geschilderde muur. Remmy is ervan overtuigd dat de geest van de vorige bewoner in huis rondspookt en onheil veroorzaakt.

Mevrouw De Deugd hoort al 25 jaar getik bij haar bed. In haar woonkamer staat een kast waar harde knallen uit komen. Hoewel ze na al die jaren enigszins vertrouwd is geraakt met de onverklaarbare verschijnselen, is ze toch nieuwsgierig naar de oorzaak van de geluidsoverlast.

 

Video

 

Bekijk de uitzending van 22 januari jongstleden hier in zijn geheel terug.

 

Bron : Niburu

 

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees