Veel mensen vragen zich af of het werkelijk mogelijk is om contact te hebben met overledenen. Zo is er vroeger het Ouija bord uitgevonden om zo mogelijk te communiceren met mensen die over zijn. Hoe het hele idee van het Ouija bord is ontstaan word hier uitgelegd.

 

 

 

 

Het Basisconcept

Het basisconcept van het Ouija bord dateert terug tot de tijd van Pythagaros 540 v.Chr.Hij zou berichten krijgen van de spirituele wereld met zijn student Phlolaus. Het concept van de verfijnde Ouija bord werd in 1853 ontdekt door de Franse spiritualist Dhr. M. Planchette. Het is begonnen met een groot stuk papier en de wijzer was een hartvormig plankje met wieltjes aan beide kanten, het derde stuk had een potlood eraan vast zitten. Dan plaatsten een of meer personen hun vingers op het plankje en als het bewoog vormde het woorden of vormen.

De moderne versie

De moderne versie van het Ouija bord werd als eerste geintroduceerd bij het Amerikaanse publiek in 1890 als een spelletje. En werd veelal verkocht in boekhandels en speelgoedwinkels. E.C. Reiche, Elijah Bond, and Charles Kennard creeerde een bord met het alfabet en onderin de cijfers 1 tot 10, en in de hoeken de woorden Ja en Nee. Kennard noemde het nieuwe bord Ouija, naar het Egyptische woord voor geluk. Het woord Ouija betekend niet echt geluk in het Egyptisch, maar sinds het bord hem dat vertelde is het een beetje blijven hangen. Om de verkoop ervan te boosten claimde Dhr. Fuld dat het woord Ouija van het Franse Oui en Duitse Ja, voor ja kwam. De rechten van het Ouija bord zijn in 1966 opgekocht door de Parks Brothers.

Het Ouija bord word veelal gebruikt in de spiritualiteit. Het bord bevat letters, cijfers en de woorden Ja/ Nee. Een planchette, een verschuifbaar 3-benig hulpstuk, schuift over het bord en spelt woorden. Het word gebruikt door mensen die hun vingers erop leggen en dan word er een vraag gesteld. Aan de hand van de schuif bewegingen onstaat er een woord of zin, wat het antwoord zou moeten zijn op hun vraag.

Gevaarlijk

Nu de volgende vraag, is het gebruik van een Ouija bord gevaarlijk? Overledenen zullen op allerlei manieren voor hun mogelijk contact met ons proberen te maken. Er is maar een kleine laag verschil tussen hun wereld en die van ons. Als je het bord gebruikt, kun je het beste beginnen met een gebed naar wie of wat je dan ook in gelooft. Het moet alleen serieus gebruikt worden en met respect, niet alleen voor de lol door mensen die op zoek zijn naar spanning. Na het gebed voor bescherming van het hoogste witte licht wat er is kan je aan de slag. Dit is een fout die veel mensen maken. Ze gaan met zijn allen zitten en vragen "is daar iemand? " Op die manier weet je nooit wat of wie er door kan komen. Als je niet specifiek te werk gaat kunnen er ook negatieve entiteiten doorkomen. Je maakt als het ware een soort doorgang open naar de andere zijde. Vandaar dat je dus beter om bescherming kan vragen alvorens te beginnen. Als je klaar bent is het ook weer belangrijk goed af te sluiten. Dit doe je door weer een gebed te zeggen en de entiteiten weer terug te sturen naar de andere kant waar ze vandaan kwamen. En hardop te zeggen dat het portaal weer dicht is.

Sommige mensen zeggen dat het gebruik van een Ouija bord inderdaad slecht en gevaarlijk is. Ze hebben ongelijk, het is alleen gevaarlijk als je het niet op de juiste manier doet. Dus mocht je besluiten om het Ouija bord te gaan gebruiken, onthou dan goed dat het geen spelletje is. Doe het altijd met respect, verder is dit natuurlijk geen garantie dat je nooit te maken krijgt met een negatieve entiteit. Dus wees altijd voorzichtig.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees