Soms hoor je over bizarre voorvallen van spontane zelfontbranding. Zijn het fabeltjes, folklore of is het misschien toch mogelijk? Naar verluidt nemen onderzoekers en lijkschouwers het fenomeen nu wel degelijk serieus. Kunnen lichamen van binnenuit opbranden? Soms worden er mensen gevonden die letterlijk zijn opgebrand terwijl ze zich alleen in een huis bevinden. Een huis dat volkomen onbeschadigd is en waar geen aanwijsbare sporen zijn te vinden zoals sigaretten, gas of andere brandbare middelen.Er zijn genoeg verhalen over mysteries en wonderen waarbij lichamen zomaar ineens volkomen onverklaarbaar in vlammen opgaan. Het mag dan misschien nog niet wetenschappelijk zijn bewezen, maar er zijn voldoende discussies gaande op dit gebied. De officiële uitdrukking voor dit fenomeen is: spontane menselijke zelfontbranding. Er zijn talloze theorieën in omloop over wat dit zou kunnen veroorzaken. Zo zijn er mensen die denken dat het zweet van zware rokers of drinkers fungeert als een soort aanstekervloeistof. Als andere mogelijke oorzaken worden vaak genoemd een hoog alcoholpercentage in het lichaam, vuurballen, gammastralen of God.

Vorige week vond er weer een dergelijk voorval plaats. De 65-jarige Danny Vanzandt werd volledig verbrand gevonden op de keukenvloer van zijn huis In Oklahoma. De man was klaarblijkelijk alcoholist en kettingroker en getuigen zijn er niet. De officiële doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt, maar volgens een plaatselijk televisiestation wordt spontane zelfverbranding genoemd als mogelijke oorzaak.Dat is ook wat Sheriff Ron Lockhart denkt omdat er geen sprake lijkt te zijn van een misdrijf. Er was ook geen enkele beschadiging van het meubilair rondom het slachtoffer en volgens een brandspecialist was Vanzandt verder verbrand dan wanneer hij zou zijn overgoten met benzine. Men hoopt meer zekerheid te krijgen wanneer de officiële lijkschouwingsresultaten beschikbaar komen, maar dat is pas over twee maanden. Nu ja, lijkschouwing, er valt niet meer zoveel te schouwen.

In december 2010 werd de 76-jarige diabetes patiënt Michael Faherty verbrand gevonden in zijn huis in Galway, Ierland. Zijn lichaam werd gevonden naast een open haardvuur. De officiële lijkschouwing gaf in dit geval als doodsoorzaak: Spontane Menselijke Zelfontbranding. Dit is op zich merkwaardig omdat het volgens de wetenschap niet bestaat.

Het is natuurlijk een volkomen bizarre gedachte dat je eigen lichaam in staat blijkt te zijn om zichzelf spontaan op te branden. Afgezien daarvan moet het ook een hele pijnlijke dood zijn en ja, zoals iemand opmerkte: je spaart inderdaad de kosten van een crematie uit.

De afgelopen driehonderd jaar zijn er zo’n 200 gevallen geweest van spontane zelfontbranding. De eerste keer dat dit wordt gedocumenteerd is in 1663 via De Deense anatoom Thomas Bartholin. Hij beschrijft hoe een vrouw in Parijs in rook opgaat terwijl ze lag te slapen. De matras van stro waar ze op lag was nog volledig intact.

Zo was er in 1951 ook een merkwaardig geval. Mary Reeser, een 67-jarige weduwe was thuis in St Petersburg in Florida. Op de ochtend van 2 juli ontdekte een buurvrouw dat Mary’s voordeur heet was. Toen ze met behulp van twee werklieden de deur intrapte vonden ze haar in een lekkere leunstoel met een zwarte cirkel om haar heen. Haar hoofd was zo verbrand dat het nog maar de grootte van een theekopje had. De enige lichaamsdelen die overbleven waren een deel van haar ruggengraat en een stuk voet. Naast de verkoolde overblijfselen van Mary waren er maar weinig aanwijzingen dat er een brand was geweest in haar huis. In het politierapport stond dat er een sigaret was gevallen op haar uiterst brandbare nachtjapon.

 

Mary Reeser

 

 

Met de wetenschap komen we niet veel verder want die stellen dat spontane menselijke zelfontbranding niet bestaat. Meestal wordt als oorzaak een brandende sigaret of iets dergelijks aangevoerd. Maar, dan is er een probleem want onderzoekers zeggen dat het heel moeilijk is voor een menselijk lichaam om te verbranden. Zoals veel moordenaars tot hun schrik hebben ondervonden is het nog niet zo eenvoudig om een menselijk lichaam te verbranden, zelfs niet als het wordt overgoten met benzine. Dus, hoe kan een brandende sigarettenpeuk ervoor zorgen dat er van iemand niets anders overblijft dan een deel van de ruggengraat en een stuk voet?

Voorlopig blijft spontane menselijke zelfontbranding een raadsel.

 

Bron: Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees