Een groep onderzoekers heeft paranormale activiteiten waargenomen in de oude Koninklijke Lederfabriek in Oisterwijk. Dat meldt Omroep Brabant. Het is één van de Brabantse erfgoedcomplexen waarin de provincie investeert voor renovatie en herbestemming. Het complex moet in 2020 klaar zijn voor hergebruik en nieuwe bedrijven. In de 80 jaar dat de fabriek open was, hebben er duizenden mensen gewerkt. De zielen en gedachten van al die arbeiders hebben volgens Alex Helmers nog steeds geen rust gevonden en dolen nog volop door het complex.

 

kvl-oisterwijk-620x181  

Met instemming van de provincie organiseert Helmers eind deze maand een aantal spookjachten in het verlaten complex. “We hebben onderzoek gedaan waaruit onder meer is voortgekomen dat op de plek ooit een spiegelfabriek heeft gestaan,” zei hij. “Bij opgravingen op het terrein hebben we ook menselijke resten gevonden en een dagboek.”

“Bij de provincie Brabant waren ze direct enthousiast toen ik mijn plannen presenteerde,” ging hij verder. “Ze boden me meerdere complexen aan waar ik uit kon kiezen om onze zogeheten Ghostexpedition te kunnen houden. Er zat een klooster bij, een bunker en diverse lege fabrieken.”

Het is de bedoeling dat ronddolende zielen en geesten eind oktober uit het pand worden verjaagd. Aan de expeditie mogen geen hartpatiënten en zwangere vrouwen deelnemen.

 

Video

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees