Sommige kinderen spelen met een denkbeeldig vriendje terwijl andere zeggen te worden bezocht door geesten of verschijningen. Sommige culturen erkennen het bestaan van geesten, andere niet. De Amerikaanse psychotherapeut Caron Goode heeft al veel gevallen meegemaakt die alleen kunnen worden verklaard door een andere entiteit. “Kinderen van 2, 3 of 4 jaar oud kunnen over het algemeen geen onderscheid maken tussen een geest of een denkbeeldig vriendje,” zei de schrijfster van het boek Kids Who See Ghosts: How to Guide Them Through Fear. “Als ze 7, 8 of 9 jaar oud zijn kunnen ze het verschil zien tussen een verschijning of een schaduw op het bed.”

 

 

Caron Goode

 

Volgens Goode is het goed mogelijk dat denkbeeldige vriendjes echt zijn. Ze vindt dat ouders hun kinderen moeten geloven als ze zeggen dat ze geesten zien.

Pater Pio

Toen ze 8 jaar oud was werd Goode zelf bezocht door de geest van een kale man in een monnikspij. De man kwam eens in de zoveel maanden langs om haar te bedanken voor de donaties aan de nonnen van haar katholieke school.

Toen Goode naar de middelbare school ging herkende ze de man als pater Pio. In 1918 had hij zichtbare stigmata, die gedurende zijn verdere leven zou bloeden. Na een lang onderzoek werd pater Pio in 1999 zalig en in 2002 heilig verklaard, onder meer omdat hij over het vermogen beschikte gelijktijdig op twee plaatsen aanwezig te zijn.

In de ene cultuur worden geesten meer geaccepteerd dan in andere. Ook kan de reactie van ouders van invloed zijn. Sommige ouders proberen hun kinderen ervoor af te sluiten.

Theravada

Jonge kinderen houden meestal vol dat ze een geest hebben gezien terwijl oudere kinderen onder invloed van acculturatie meer geneigd zijn van gedachten te veranderen. Soms ziet een ouder de geest ook, maar wil hij of zij daar niet aan toegeven.

Volgens de boeddhistische leer Theravada blijven sommige geesten van overleden mensen op aarde rondhangen omdat ze nog niet afstand hebben kunnen nemen van hun bezittingen of sociale relaties tijdens hun leven. Ze blijven vaak bij hun oude verblijfplaats rondwaren en kunnen soms door mensen gezien of geroken worden.

 

Bron: Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees