Eén van de grootste geheimen binnen de natuurkunde is wat er gebeurt op het moment dat de kleinste deeltjes interacteren met de grootste deeltjes, dus wanneer we in aanraking komen met de kwantummechanica. De meeste mensen zijn inmiddels bekend met Schrödingers kat, een gedachte-experiment uit de kwantummechanica. In 1926 publiceerde Werner Heisenberg zijn onzekerheidsrelatie, die impliceert dat je niet tegelijkertijd de exacte positie en snelheid van een gegeven deeltje kunt weten. Daarmee kwam een einde aan het denkbeeld dat het mogelijk moest zijn om de toestand van het hele universum op ieder moment te voorspellen.

 

 

Kwantumtoestand

Volgens Heisenberg bevindt ieder deeltje zich in een zogeheten kwantumtoestand, een combinatie van positie en snelheid en dus geen exacte beschrijving van het gedrag van het deeltje. Ook wordt gesteld dat het bestaan van een deeltje zelfs niet echt zeker is totdat het geobserveerd wordt.

Daartoe stelde Erwin Schrödinger het volgende gedachte-experiment voor: een kat wordt in een stalen ruimte opgesloten. In een buisje zit een minuscule hoeveelheid van een radioactief element. Vervalt een atoom, dan detecteert een geigerteller dat en laat via een relais een hamertje vallen, dat een flesje met blauwzuur stuk slaat.

Als men dit systeem een uur lang aan zichzelf heeft overgelaten, zal men zeggen dat de kat nog leeft als intussen geen atoom vervallen is. Het eerste atoom dat vervalt zou de kat vergiftigd hebben.

Als het nu waar is dat een deeltje niet noodzakelijk bestaat tot het geobserveerd wordt, is het niet zeker of de hamer ooit zal vallen. Totdat de doos wordt opengemaakt, is niet zeker wat er gebeurd is. De uitsmering van mogelijkheden over het veld der waarschijnlijkheid betekent dat zolang de doos dicht is, de kat tegelijkertijd zowel in leven als dood kan zijn. Zolang er geen observatie mogelijk is, is het niet anders te zeggen.

Tijdlijnen

Toen kwam de veel-werelden-interpretatie of de theorie van parallelle universa, een interpretatie van de kwantummechanica die impliceert dat alle mogelijke alternatieve geschiedenissen en toekomsten reëel zijn – ieder daarvan representeert een werkelijke ‘wereld’ of een werkelijk ‘universum’.

Volgens deze zienswijze is de tijdlijn geen vast gegeven waarin alle gebeurtenissen zich op maar één manier voltrekken. Bij iedere gebeurtenis splitst de lijn in meerdere alternatieve tijdlijnen die elk een mogelijke uitkomst van die gebeurtenis bevatten. Dan zou bij iedere situatie waarbij meer dan één uitkomst mogelijk is, iedere uitkomst verwezenlijkt worden in een nieuw universum.

 

 

 

Bron: Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees