Vergeet de buitenaardsen in de ruimte even. Sommige wetenschappers beweren dat we de planeet delen met ‘vreemde’ levensvormen die zo anders zijn dan de bekende soorten dat ze onzichtbaar zijn. In de woestijn kan op sommige rotsen en keien een mysterieus laagje van mangaan, arseen en silicium worden gevonden. Dit laagje wordt ook wel ‘woestijnlak’ genoemd. De laagjes laten de woestijn glinsteren en inheemse stammen hebben er intrigerende rotstekeningen mee weten te maken. Professor Carol Cleland van de Universiteit van Colorado denkt dat woestijnlak het werk is van een alternatieve, onzichtbare biologische wereld.

 

Etherische dimensie: delen we de aarde met onzichtbare levensvormen?

 

Elven

Cleland noemt deze etherische dimensie de ‘schaduwbiosfeer’. “Mogelijk delen we de aarde met micro-organismen die hele andere biochemische eigenschappen hebben dan de levensvormen die we kennen,” zei ze.

Delen we onze planeet met een totaal onbekende soort zoals het rijk van de feeën en elven? De ontdekking van een alternatieve biosfeer zou van cruciaal belang zijn voor de zoektocht naar leven elders in de kosmos.

Als blijkt dat we ondanks de wetenschappelijke ontwikkelingen in de 19e en de 20e eeuw niet beseffen dat we een planeet delen met onzichtbare levensvormen, moeten we wellicht gaan nadenken over de manier waarop we speuren naar leven op andere werelden.

Ruimtevaartuigen zoals Marsrover Curiosity zijn zonder meer geavanceerd, maar wat is de kans dat ze buitenaardse levenvormen ontdekken als de moderne wetenschap ze nog niet heeft weten te vinden op onze eigen planeet?

Zoals de Amerikaanse bioloog Craig Venter zei: “We zoeken naar leven op Mars en we weten niet eens wat er op aarde is!”

 

Schaduwmicroben

De theorie over een schaduwbiosfeer werd door Cleland en haar collega Shelley Copley in 2006 voor het eerst geopperd in het International Journal of Astrobiology en wordt inmiddels ondersteund door vele andere wetenschappers, waaronder astrobiologen Chris McKay van het Ames Research Center van NASA en Paul Davies van de Arizona State University.

Alle micro-organismen die we tot nu toe op aarde hebben ontdekt lijken qua samenstelling op ons: ze bestaan uit eiwitten die maximaal 20 aminozuren bevatten en hun genetische code is gebaseerd op vier nucleobasen: adenine, thymine, guanine en cytosine, aldus Cleland. “Toch bestaan er in de natuur tot wel 100 aminozuren en ruim een dozijn nucleobasen. Het is goed mogelijk dat er in het verleden combinaties zijn gevormd waar levensvormen uit zijn ontstaan met onbekende biochemische eigenschappen,” voegde ze toe.

Cleland stelt dat we micro-organismen detecteren op basis van methoden die gebaseerd zijn op onze eigen biochemische eigenschappen. Daarom zijn we volgens haar niet in staat om schaduwmicroben te vinden.

 

Bron: Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees