Al decennialang denkt het Vaticaan na over de mogelijkheid van buitenaards leven en de publieke bekendmaking namens de Rooms-katholieke Kerk zodra het bestaan van buitenaardsen wordt bevestigd. Vele wetenschappers zeggen op basis van de ontwikkelingen in de astronomie dat we niet ver verwijderd zijn van ‘First Contact’. Daarom wil het Vaticaan, als het moment daar is, een verklaring klaar hebben liggen. Het zal niet makkelijk zijn voor de kerk om de bijbel te interpreteren als er leven op andere planeten wordt gevonden dat niet is geschapen in het evenbeeld van God.

 

vaticaanse-sterrenwacht-620x181

 

Afgelopen maart hielden de Vaticaanse Sterrenwacht en de Universiteit van Arizona in Tucson een conferentie over de zoektocht naar buitenaards leven. In rap tempo worden er nieuwe planeten ontdekt en blijkt leven op veel meer plaatsen mogelijk te zijn dan gedacht. Er worden steeds meer nieuwe technologieën ontwikkeld die gericht zijn op het zoeken naar leven op exoplaneten.

Eerder deze maand kreeg de jezuïtische priester en astronoom van de paus Guy Consolmagno de Carl Sagan-medaille voor zijn onderzoek. De Vaticaanse Sterrenwacht is één van de oudste astronomische instituten ter wereld en bevindt zich in het pauselijk zomerveblijf Castel Gandolfo. In 1981 werd ook een onderzoekscentrum van de Vaticaanse Sterrenwacht geopend in het Amerikaanse Tucson.

In 2009 zei directeur van de Pauselijke Sterrenwacht pater José Funes tijdens een interview met L’Osservatore Romano, de staatskrant van het Vaticaan, dat het bestaan van buitenaards leven niet in strijd is met de katholieke theologie.

Is de officiële ontdekking van buitenaards leven aanstaande? En zo ja, wat zal de Rooms-katholieke Kerk erover zeggen? Het is niet bekend wat er precies in de verklaring van het Vaticaan staat.

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees