Astronomen hebben 100.000 sterrenstelsels afgespeurd op sporen van een hoogontwikkelde buitenaardse beschaving. In 50 sterrenstelsels werd een ongewoon grote hoeveelheid straling gedetecteerd. Dat melden Britse media. Ongewoon grote hoeveelheden straling worden verwacht als een beschaving een sterrenstelsel heeft gekoloniseerd en kolossale hoeveelheden energie produceert. De onderzoeksgegevens zijn afkomstig van de infraroodsatelliet WISE. Hoofdonderzoeker Roger Griffith van de Pennsylvania State University zei: “We hebben onverklaarbare overschotten aan mid-infraroodstraling gevonden in 50 sterrenstelsels.

 

andromeda-wise

 

Tijdens vervolgonderzoek kan blijken dat het om natuurlijke astronomische processen gaat of dat we te maken hebben met hoogontwikkelde buitenaardse beschavingen.”

De gedachte dat hoogontwikkelde beschavingen veel mid-infraroodstraling produceren stamt uit de jaren zestig en werd geformuleerd door theoretisch natuurkundige Freeman Dyson. Zulke straling is een bijproduct van de grote hoeveelheden energie die nodig zijn voor ruimteschepen, communicatiesystemen en computers.

De onderzochte stelsels zijn miljarden jaren oud. Hoogontwikkelde beschavingen zouden dus ruimschoots genoeg tijd moeten hebben gehad om zich door het stelsel te verspreiden.

“Als een sterrenstelsel gekoloniseerd is door een hoogontwikkeld ras, moeten de technologieën van die beschaving mid-infraroodstraling produceren,” zei dr. Jason Wright van de Penn State University. “Dat is precies de straling die we met de WISE-satelliet kunnen detecteren.”

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees